Almanya'da çok sayıda uçak seferi iptal edildi

Almanya'da çok sayıda uçak seferi iptal edildi

Frankfurt ve Hamburg havalimanlarında havacılık güvenlik personeli yarın greve çıkıyor. Greve bağlı olarak çok sayıda uçuş iptal edildi.

Almanya'da Lufthansa yer personelinin grevlerine paralel olarak Frankfurt ve Hamburg'daki havacılık güvenlik personelini de Perşembe günü greve çıkacak.

Verdi sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü her iki havalimanında da yolcu ve mal kontrolü, kargo kontrolü ve hizmet alanlarında tüm gün grev yapılacak.

Hamburg Havalimanı, grevlere bağlı olarak 141 seferin tamamının iptal edileceğini ya da yolcusuz gerçekleştirileceğini duyurdu. Almanya'nın en büyük havalimanı olan Frankfurt'ta ise grevin sonuçlarına dair net bir tablo şimdilik çizilemedi.

SÜREÇ DEVAM EDECEK

Sendika, Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile yürüttüğü beş turluk toplu pazarlık sürecinde, ülke çapında sektörde çalışan yaklaşık 25 bin kişi için daha yüksek ücretler talep ediyor. Sürecin 20 Mart'a kadar sürebileceği belirtilirken, havayolu taşımacılığında ciddi aksamaların meydana geleceği öngörülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT