Almanya'da önceden duyurulmadan yüzlerce tren seferi iptal edilecek

Almanya'da önceden duyurulmadan yüzlerce tren seferi iptal edilecek

Tren Makinistleri Sendikası, önceden haber vermeden ani eylemlerle bir grev dalgası oluşturacakları yönünde Deutsche Bahn yetkililerini uyararak, buna yasal olarak da hakları olduğunu duyurdu.

Tren Makinistleri Sendikası (GDL) toplu sözleşme sürecinde işverenlerle yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle yeni grevler ilan etti. Sendika lideri Claus Weselsky, işçilerin talepleri kabul edilmediği durumda, bir "grev dalgası" oluşturacaklarını belirtti.

Sendika, bugüne kadar 48 saat öncesinde yaptığı grev duyurularını da Perşembe gününden itibaren yapmayacaklarını ve ani eylemlerle iş durduracaklarını ilan etti.

İŞÇİLER YASAL HAKLARINI KULLANACAK

Verdi sendikasının web sitesinde belirttiği üzere, Federal İş Mahkemesi (BAG) içtihadı şimdiye kadar dalga grevlerini "öncelikle mümkün olan en az sayıda çalışanla işverene dolaylı olarak mümkün olan en büyük zararı vermeyi amaçlayan" grevler olarak görüyor. Bunun bir sonucunun da işverenin tedbirin sona ermesinden sonra bir vardiyanın sonuna kadar yeniden teklif edilen işgücünü kabul etmek ve ücretlendirmek zorunda olması olduğu belirtiliyor.

Yani sendika bu biçimle, grev kırıcılığın da önüne geçmeyi planlıyor.

Deutsche Bahn'da yapılması planlanan grevler nedeniyle, ülkenin farklı noktalarında ani kesintilere ve izdihama yol açabileceği, ciddi sayıda yolcunun etkilenebileceği, binlerce seferin aniden iptal edilebileceği öngörülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT