Almanya'da çocuk mülteci sayısı artıyor: Türk çocuklar ilk sıralarda

Almanya'da çocuk mülteci sayısı artıyor: Türk çocuklar ilk sıralarda

Almanya'da refakatsiz çocuk mülteci sayısının gün geçtikçe arttığı, listenin başında ise Suriyeli, Afgan, Ukraynalı ve Türk çocukların yer aldığı açıklandı.

Almanya, Avrupa'nın en çok göç alan ülkeleri arasında listenin ilk sıralarında yer alıyor.

Resmi makamlarca paylaşılan raporlarda, son dönemlerde ülkeye en yoğun mülteci göçünün Suriye, Türkiye ve Afganistan'dan geldiği bilgisi yer alıyor.

Resmi rakamlar, Almanya'ya göç eden nüfusun önemli bir bölümünün de çocuklar olduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Bu yıl, yalnızca Berlin'de, 3 binin üzerinde refakatsiz çocuk mülteci kayıt altına alındı. Eğitim, Gençlik ve Aile Senatörlüğü'nün aktardıklarına göre, en son 2015 yılında yaklaşık 4 bin 250, 2022 yılında ise 3 bin 200 çocuk mülteci kayıt altına alınmıştı.

Henüz reşit sayılmayan mülteci çocukların yüzde 25'i Suriye'den geliyor. İlk kez kayıt yaptıran en büyük ikinci çocuk grubu ise Afgan çocuklar. Afgan çocukları, sırasıyla Ukrayna ve Türkiye'den gelen çocuklar takip ediyor.

YENİ YURTLAR AÇILIYOR

Ülkeye girişlerinin ardından yetkili makamlar ve gençlik yardım kuruluşları tarafından denetime alınan refakatsiz çocuklar, ülkede bakım ve eğitim görüyor.

Yetkililer, geçtiğimiz yıldan bu yana, çocukların barınma ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çok sayıda yeni yurt açıldığı ya da kiralandığını belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum