Almanya’da camiye domuz ölüsü bıraktılar

Almanya’da camiye domuz ölüsü bıraktılar

Almanya’da bir caminin arsasına, üzerinde “Merkel anne” yazılı domuz yavrusunun cesedi bırakıldı.

FRANKFURT – Almanya’da bir caminin arsasına, üzerinde “Merkel anne” yazılı domuz yavrusunun cesedi bırakıldı. Polisin olay hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Almanya’nın doğusunda yapımı planlanan bir caminin arsasına, ölü bir domuz yavrusunun cesedi bırakıldı. Leipzig polisi tarafından yapılan açıklamada, kentin kuzeyinde yapılması planlanan bir caminin inşaat alanında üzerinde kırmızı boya ile “Merkel anne” yazılı ölü bir domuz yavrusunun bulunduğu kaydedildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitungun internet sayfasında yer alan haberde, ölü domuzun sol kulağının hangi çiftlikten olduğunu gösteren numarayı kaybetmek amacıyla kesildiği bilgisi de paylaşıldı.

Hakaret soruşturması

Polisin olayı incelemeye aldığı belirtilirken, Başbakan Angela Merkele hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı öğrenildi.

Ahmediye Müslüman Cemaatine ait cami arsasına 2013 yılında da kimliği belirsiz kişiler tarafından, üzerine domuz başları geçirilmiş 5 adet ahşap kazık yerleştirilmişti.

Caminin yapılacağı kesinleştikten sonra ırkçı parti NPD tarafından protesto gösterileri düzenlenmişti.

Sözkonusu cemaat, Leipzig-Gohlisde 12 metre yüksekliğinde iki minaresi bulunan bir cami inşaa etmek istiyor. Cami bitirildiğinde Berlin-Pankowdaki cami ile birlikte Doğu Almanyadaki ikinci minareli cami olacak.
DHA

 
 

HABERE YORUM KAT