Almanya'da cami alevler içinde kaldı: Kundaklama olabilir

Almanya'da cami alevler içinde kaldı: Kundaklama olabilir
Dortmund'da bulunan bir camide çıkan yangın, kısa sürede etrafı dumanlara boğdu. Polis ekipleri, yaptıkları araştırmada elde ettikleri bulguların, kundaklama girişimine işaret ettiğine dikkat çekti.

Almanya'nın Dortmund şehrinin kuzey kesiminde kalan bir camide Cuma akşamı saat 22:00 sularında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine hızlıca itfaiye araçları sevk edildi.

Olay yerine varıldığında, kısa sürede camide kimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Ancak caminin içi yoğun bir şekilde dumanla doluydu. İki solunum cihazı ekibi derhal binanın içine gönderildi. Yangının, bir ısıtma devresi dağıtıcısında çıktığı tespit edildi.

Yangının söndürülmesinin ardından bina, yüksek performanslı fanlarla donatılmıştır.

İLK BELİRTİLER KUNDAKLAMA

İtfaiyenin hızlı müdahalesi ve arayan kişinin erken alarm vermesi sayesinde büyük hasarın önüne geçildi.

Dortmund polisi tarafından yangının nedenine ilişkin yapılan açıklamada, kundaklama şüphesi olduğu ve 23 yaşındaki bir adamın şüpheli sıfatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

ARTI49
Fotoğraf: AA