Almanya'da "çalışmadan maaş alma" devri kapanıyor: 700 bin işsiz için harekete geçildi

Almanya'da "çalışmadan maaş alma" devri kapanıyor: 700 bin işsiz için harekete geçildi

Kuzey Ren-Vestfalya'da yerel yönetim, 700 binin üzerindeki işsizi bu yıl içerisinde hızlıca istihdam edebilmek için harekete geçiyor.

Almanya'nın en kalabalık eyaletlerinden Kuzey Ren-Vestfalya'da, işsizlik her geçen gün daha büyük bir sorun halini alıyor. Resmi raporlara göre eyalette 700 binin üzerinde kayıtlı işsiz bulunuyor. Ancak paralelinde, yine bölgede işgücü ve kalifiye işçi açığı olduğu da belirtiliyor.

Eyaletin CDU'lu Çalışma Bakanı Karl-Josef Laumann, eyalette faaliyet gösteren iş bulma kurumlarıyla ortaklaşa bir seferberlik başlattıklarını duyurdu. Laumann bu yıl hedeflerinin, "yardım alan ve iş arayanların hızlıca istihdam edilmeleri" olduğunu kaydetti.

"ÖLÜMCÜL OLUR"

Laumann, çalışabilecek durumda olduğu halde çalışmadan devletten yardım alanların, devlete olan güveni azalttığını ifade etti.

Çalışma Bakanı, bu durumun, "toplumun sosyal devlete olan güvenini azaltacağını" dile getirerek, "Ölümcül olur" değerlendirmesinde bulundu. Bu doğrultuda iş bulma merkezlerinin "işe entegrasyon ve eğitim için somut kampanyalar" yürütmesi gerektiği belirtildi.

Bölgede çok sayıda sektörde, toplamda 7 binin üzerinde işçiye ihtiyaç duyulduğu biliniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT