Almanya'da bir sonraki stok sıkıntısı hangi üründe olacak ?

Almanya'da bir sonraki stok sıkıntısı hangi üründe olacak ?

Yağ, un ve pirinci pişirdikten sonra bir sonraki ürün dükkanlarda kıt hale gelebilir. Almanya'da yaklaşık 12 milyon insan etkilenecek.

Rusya Ukrayna savaşı Almanya'da etkisini sürdürmeye devam ediyor Enerji ve yakıt fiyatlarına ek olarak, yemeklik yağ gibi en basit günlük ürünlerin maliyetleri de önemli ölçüde arttı.

Sadece birkaç hafta önce Kaufland'ın şişe başına neredeyse beş euro ayçiçek yağı satması vatandaşlardan tepki toplamıştı."

Savaş haricinde insanların stok alımı yapmasının da bunun etkisi büyük. Hükümet, yaklaşık on günlük acil gıda tedarikinin oldukça yeterli olduğunu söylüyor.

Teslimat darboğazları ve panik satın almları şu anda Almanya'da yeniden kaynamaya başladı. DerWesten'den gelen haberlere göre bunun nedeni sigara sıkıntısı yaşanabileceğinin duyurulması. Ancak sorun tütünde değil, kağıtta, en büyük tütün üreticisi Philip Morris'e göre hammadde piyasalarındaki durum şu anda gergin.

Alman Sigara Tütün Endüstrisi Birliği (VdR) açısından, BW24 tarafından bildirildiği üzere , dünya çapında tütün endüstrisini etkileyen sorunlar . VdR Genel Müdürü Michael von Foerster, küresel tedarik zinciri sorunlarını ve gemilerdeki kıt kargo alanını tetikleyici olarak belirtiyor.

"Tütün endüstrisindeki şirketler için de sorun büyüyor." Von Foerster'a göre, üretim ve teslimat maliyetlerindeki maliyet artışları tütün endüstrisinde de açıkça fark ediliyor.

Bir sonraki darboğaz yakın: Tütün ürünleri kıt hale gelebilir 

Facebook'ta, tütün ürünlerinde yaklaşan kıtlık raporu paniğe neden oldu.

Bir kullanıcı "Yakında yeniden fiyat artışları olacak ve vergi rublesi neşeyle yuvarlanmaya devam edecek" diye spekülasyon yapıyor. Ancak sektör henüz panik modunda değil. Ayrıca, esas olarak ambalajla ilgili olduğu ve asıl ürünle daha az ilgili olduğu için.

Philip Morris hariç tüm büyük tütün şirketlerini temsil eden Federal Tütün Endüstrisi ve Yeni Ürünler Birliği (BVTE), "Üye şirketlerimiz etkilenmedi, teslimat sorunumuz yok" diyor. Facebook'ta da topluluğun en azından bir kısmı darboğazlardan rahatsız değil. Bir kullanıcı, "Beni hiç rahatsız etmiyor - artık sigara içmiyorum" diye yazıyor. Bir diğeri ekliyor: "Gerçekten umurumda değil."

Diğer Facebook kullanıcıları, darboğazları sigarayı bırakmak için bir fırsat olarak görüyor. Sadece birkaç hafta önce yapılan bir araştırma, kadınların sigara içmenin etkilerini geliştirme riskinin erkeklerden önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösterdi.

Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre, yalnızca Baden-Württemberg'de  kadınların yaklaşık yüzde 19,6'sı ve erkeklerin yüzde 24,7'si sigara  içiyor. Almanya'da yaklaşık 12 milyon sigara içicisi olduğuna dair raporlar var .
 

Fotoğraf: Unsplash - markusspiske

HABERE YORUM KAT