Almanya'da bir iflas haberi daha: Ünlü mağaza zinciri havlu attı!

Almanya'da bir iflas haberi daha: Ünlü mağaza zinciri havlu attı!

Mağaza zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, Hessen Bölge Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu.

Almanya'da iflas dalgası dur durak bilmiyor. Market ve mağaza zincirleri, restoranlar, giyim markaları... Art arda gelen iflas açıklamalarına, an itibariyle bir yenisi daha eklendi.

Ülkede faaliyet gösteren mağaza zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, bugün mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Şirket yetkilileri tarafından, Signa Group'a bağlı mağaza zincirinin, holdingin yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle zarar gördüğü belirtildi.

Galeria CEO'su Olivier van den Bossche, konuya dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Galeria'nın operasyonel başarısı, eski sahiplik yapısının çerçeve koşulları tarafından yüklenmiştir. Bugünü açıkça özgürleştirici bir darbe olarak görüyoruz. Signa Group'un iflasları Galeria'ya büyük zarar vermekte, devam eden işleri engellemekte ve yüksek kiralar ve pahalı hizmetler nedeniyle gelecekteki gelişim fırsatlarını ciddi şekilde kısıtlamaktadır..."

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALABİLİR

Zincirin aynı zamanda ciddi bir borç yükü olduğunun altı çizilirken, GKK'nın kısa bir süre içerisinde yaşadığı 3'üncü iflas olduğu ve devredilmek üzere, yeni sahiplerinin arandığı belirtildi. Borçların nasıl ödeneceğine ilişkin belirsizlik ise kendini koruyor.

Ayrıca mağaza zincirinin 15 binden fazla işçi çalıştırdığı ve iflasın gerçekleşmesiyle şubelerin kapanması durumunda, hepsinin işsiz kalabileceği belirtiliyor. Galeria'nın toplam 92 büyük mağazası olduğu biliniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT