Almanya'da arı öldürmenin cezası dudak uçuklattı!

Almanya'da arı öldürmenin cezası dudak uçuklattı!

Arılar ve eşekarısı bazen can sıkıcı olabilir, ancak faydalı böcekleri asla öldürmemelisiniz. Yüksek para cezaları söz konusudur.

Özellikle günler tekrar uzarken, arılar ve yaban arıları merakla balkonlarda, teraslarda ve iç mekanlarda dolaşırken, birçok insanın sabrı yeniden sınanıyor. Ancak küçük böcekleri öldürmemek sadece etik açıdan değil: aynı zamanda yüksek para cezası riski de var!

 Almanya'da aşağıdaki mevzuat geçerlidir:

Hayvan Refahı Yasası'nın birinci bölümünde, “hiç kimse iyi bir sebep olmadan bir hayvana acı, ıstırap veya zarar veremez” der.
Ayrıca, Federal Doğa Koruma Yasası, paragraf 39 I, birinci paragraf, "hayvanları sebepsiz yere alarma geçirmenin veya onları yakalamanın, yaralamanın veya öldürmenin" yasak olduğunu belirtir.
Almanya'da, tüm yabani arı türleri Federal Doğa Koruma Yasası kapsamında özel olarak korunan türlerdir, ancak eşekarısı temel olarak da korunur.
Jiroskop yaban arısı ve düğme boynuzlu yaban arısı yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır ve bu nedenle de Kırmızı Listede ve tür koruması altındadır.
Bombus arıları ve eşekarısı da nesli tükenmekte olan türlerdir ve kurallar onlar için de geçerlidir.

Para cezaları federal eyalete bağlı olarak 5.000 ila 50.000 Euro arasında değişiyor. Ancak, istisnalar vardır. Alerjiniz varsa, bir arıyı öldürmek "makul bir neden" olarak kabul edilir, çünkü aksi takdirde böcek sokması sizin için ölümcül olabilir.

Artı49
Fotoğraf:Dmitry Grigoriev-Unsplash

HABERE YORUM KAT