Almanların çoğu sosyal yardımlardan bıktı

Almanların çoğu sosyal yardımlardan bıktı

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre vatandaşların çoğu sosyal yardımlardan rahatsız olduğunu dile getirdi

Almanya’da uzun yıllar geçerli olan ‘Hartz IV’ adlı sosyal yardımın yerine geçecek olan ‘Bürgergeld’ (Yurttaş Parası’) Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girdi.

Hartz IV’ün yerine gelen ‘Yurttaş Parası’ (Bürgergeld) adlı sosyal yardım ödeneğinin miktarı da arttı.

Almanya'da hem bazı siyasetçiler hem de vatandaşlar yardımların artışı sebebiyle insanların çalışmayı cazip bulmadığını düşündüğünü söylüyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre bu konuda rahatsız olanların oranında artış gözlemlendi.

DAHA FAZLA VERGİ ÖDEMEK İSTEMİYORLAR

Almanlar, sosyal sistemin vatandaş parasıyla ''yağmalandığına'' inanıyor. Daha yüksek sosyal yardımlar için büyük bir çoğunluk daha fazla vergi ödemek istemiyor.

Bild'de yer alan Insa'nın anketine göre Almanların yüzde 55'i Sosyal Yardım almanın kolay olduğunu düşünüyor. Yüzde 25,3'ü ise bu fikre katılmadığını dile getirdi.

ÜÇTÜ İKİSİ PARA DAĞILIMINI ADALETSİZ BULUYOR

Alman sosyal devletinin ne kadar adil ya da adaletsiz olduğu sorulduğunda, yaklaşık yüzde 41'i bunun çok adaletsiz olduğunu söylerken ve yüzde 23 ise sadece ''adaletsiz'' olarak nitelendirdi. Yüzde 64,3'ü sosyal yardımların ve vatandaş parasının dağıtımının yanlış olduğunu düşünüyor.

Almanların yüzde 29,8'i sosyal yardım konusunda devleti adil olarak görüyor.

Yeşiller seçmenleri ise yüzde 60,4 ile her şeyin adil olduğunu düşünüyor. Aşırı sağcı AfD seçmenleri ise yüzde 84,4 ile bu durumdan en fazla şikayetçi olan grup.

Almanlara daha yüksek sosyal yardımlar için daha fazla vergi ödemeye istekli olup olmadıkları sorulduğunda ise yüzde 71'i buna karşı çıkarken, yüzde 16,2'si bu fikre katıldığını söyledi.

ARTI49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT
2 Yorum