Almanlar çok kızdı: Scholz ile muhalefet lideri yer değişti

Almanlar çok kızdı: Scholz ile muhalefet lideri yer değişti

Yapılan bir araştırmaya göre, Alman siyasetçilerine güven durumunda Olaf Scholz, tam 7 puan birden kaybederken, muhalefet lideri Merz ise 3 puan yükseldi. Scholz 13. sıraya kadar düşerken, Merz ise 9. sıraya çıktı. Ekim ayında ise durum tam tersiydi...

Alman siyasetçilere güven sıralamasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, çok yüksek oran kaybetti.

Şansölye Scholz, dört sıra gerilerken, muhalefet lideri Merz ise yine dört sıra yükseldi. Olaf Scholz ve Friedrich Merz, kamuoyu araştırma enstitüsü Forsa'nın RTL/ntv trend barometresi için yaptığı siyasetçi sıralamasında böylece yer değiştirmiş oldu. Şansölye şu anda ancak on üçüncü sırada yer alırken, CDU lideri dokuzuncu sıraya yükseldi. Ekim ayında ise durum tam tersiydi.

SCHOLZ 7 PUAN KAYBETTİ

Forsa, siyasetçi sıralamasında Almanların hangi siyasetçilerle ülkenin "emin ellerde" olduğuna inandıklarını düzenli olarak belirliyor. Katılımcılar değerlendirmelerini 0'dan ("hiç iyi durumda değil") 100'e ("tamamen iyi durumda") kadar değişen değerlerle yapabiliyor.

Scholz Ekim ayına kıyasla yedi puan daha kaybederken, şu anda sadece 30 puana sahip. Merz ise üç puan kazanarak 35 puanlık bir güven derecesi elde etti.

SIRALAMA NASIL

SPD'li Federal Savunma Bakanı Boris, iki puanlık bir kayıpla da olsa 55 puanla güncel politikacılar sıralamasında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Onu üç CDU/CSU'lu Bakan takip ediyor: Schleswig-Holstein Hükümet Başkanı Daniel Günther 48 puanla, NRW Hükümet Başkanı Hendrik Wüst 47 puanla ve Bavyera Hükümet Başkanı Markus Söder 41 puanla...

Onları 38'er güven puanıyla SPD lideri Lars Klingbeil ve Yeşiller Tarım Bakanı Cem Özdemir takip ediyor.

Öte yandan, SPD'li İçişleri Bakanı Nancy Faser da listede 3 puan kazanarak 26 puana yükseldi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT