Almanya'nın en popüler siyasetçisi Boris Pistorius oldu... Olaf Scholz ise en çok kaybeden isim oldu!

Almanya'nın en popüler siyasetçisi Boris Pistorius oldu... Olaf Scholz ise en çok kaybeden isim oldu!

Almanya'da yapılan bir anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius Almanya'nın en popüler siyasetçisi olurken, Olaf Scholz ise eksi on puanla en çok puan kaybeden isim oldu...

Yapılan bir ankete göre, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius ülkedeki en popüler siyasetçi oldu.

Insa Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete katılanların yüzde 42'si SPD'li Boris Pistorius'un, Alman siyasetinde daha fazla söz sahibi olmasını istiyor. Bu oran SPD seçmenleri arasında yüzde 55, CDU/CSU için yüzde 56, Yeşiller için yüzde 58 ve FDP için yüzde 48'dir.

HEPSİNİ GERİDE BIRAKTI

Rapora göre Pistorius böylece ankete katılan diğer tüm siyasetçileri geride bıraktı. Enstitü yıllık sıralama için 2004 kişiyle anket yaptı. Pistorius'un selefi Christine Lambrecht, geçen yıl yüzde 16 oranında onay almıştı.

Ankete göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz eksi on puanla en çok puan kaybeden isim oldu ve yüzde 26 onay aldı. Bu da onu sıralamada göçmen ve aşırı sağcı AfD lideri Alice Weidel'in arkasında on ikinci sıraya yerleştirdi. Scholz, geçen yıl üçüncü sıradaydı.

5 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Pistorius'un ardından ikinci sırada geçen yılın birincisi CSU lideri Markus Söder yer aldı. CDU/CSU destekçileri arasında yüzde 71 gibi yüksek bir oy oranına sahip olan Söder, Yeşiller destekçilerinden sadece yüzde 19 oranında oy alabiliyor. CDU lideri Friedrich Merz, beş sıra yükselerek üçüncü sıraya yerleşti.

Yüzde 27 oy alan Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve yüzde 28 oy alan Maliye Bakanı Christian Lindner gibi diğer kabine üyeleri de destek kaybetti. Her ikisi de beş puan birden geriledi. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ise yedişer puan kaybetti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT