Almanlar çiftçileri mi demiryolu çalışanlarını mı destekledi

Almanlar çiftçileri mi demiryolu çalışanlarını mı destekledi

Almanlar, DB grevini desteklemezken, çiftçilerin eylemini ise büyük oranda destekledi. Almanların yalnızca %36'lık kesimi DB grevini anlayışla karşılarken, %78'i ise çiftçilerin eylemini desteklediğini ifade etti.

Almanya'da koalisyon hükümeti “Çiftçiler için vergi muafiyetlerini kaldırmak” ve “Tarımsal dizel sübvansiyonunu sonlandırmak” isterken, çiftçiler ise ayaklandı. Çiftçiler 3 kez eylem yaparken, "koşulsuz" olarak söz konusu kararların geri çekilmesini savunuyor.

Öte yandan, Deutsch Bahn'da da geçen hafta bir grev yaşandı. Alman Makinistler Sendikası, makinistler de olmak üzere demiryolu şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık 555 Euro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin Euro’ya kadar ödeme talep ederken, vardiyalı çalışanların çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesini istedi. DB, bunu kabul etmeyince demiryolu işçileri bir kez daha greve çıktı ve tren ulaşımını felç etti.

ALMANLAR HANGİSİNİ DESTEKLEDİ

BayernTrend tarafından yapılan bir ankete göre ise Alman halkı bu iki eylemden birini desteklerden diğerni desteklemedi.

Almanlar, DB grevini desteklemezken, çiftçilerin eylemini ise büyük oranda destekledi. Almanların 3'te biri, yani %36'lık kesimi DB grevini anlayışla karşılarken, %60'ı ise desteklemedi. Yine Almanların %78'i çiftçilerin eylemini desteklediğini ifade ederken, yalnızca %19'u destek vermediğini belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT