Alman siyasetçiden "Filistin" öz eleştirisi: Adil görüntümüzü kaybettik

Alman siyasetçiden "Filistin" öz eleştirisi: Adil görüntümüzü kaybettik

Alman siyasetçi Sigmar Gabriel, ülkesinin Filistin konusunda aldığı pozisyonu eleştirdi.

On binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Filistin-İsrail savaşının etkileri, Batı'da da sürmeye devam ediyor. Alman siyasetçi Gabriel, ülkesinin savaşa yaklaşımına dair, öz eleştiri niteliğinde açıklamalar yaptı.

SPD'li Eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, savaşa dair Almanya'nın aldığı pozisyonu eleştiren bir açıklama yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gabriel, "ülkenin, Ortadoğu'daki olumlu şöhretini kaybettiğini ve etkisinin azaldığını" öne sürdü.

Almanya'nın Orta Doğu'daki dış politikasını eleştiren Gabriel, şunları söyledi:

"Bir zamanlar Arap dünyasında adil bir arabulucu olarak çok iyi bir üne sahiptik, ancak herkes İsrail'in tarafında olduğumuzu ve bunun nedenini biliyordu. Bununla birlikte Almanya özellikle Filistinlilerin bakış açısını anlamaya çalışan bir ülke olarak görülüyordu. Benim izlenimim bu iyi şöhretimizi kaybetme sürecinde olduğumuz yönünde."

"AZ SAYIDA İNSAN EMPATİ KURMAKTAN YOKSUNDU"

"Avrupa'dan bekleyecek bir şeyimiz yok" diyen Gabriel, "Çünkü çoğu zaman olduğu gibi aynı fikirde olmadığımızı görüyoruz" diye konuştu.

Gabriel sözlerini, "Oldukça az sayıda insan Filistinliler arasındaki sivil kurbanlar için empati kurmaktan yoksundu. Bu da Almanya ve Avrupa'nın Orta Doğu savaşında neredeyse hiçbir rol oynamadığı anlamına geliyordu" ifadeleriyle sonlandırdı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT