SPD'nin eski lideri Sigmar Gabriel, kendi partisini "göç" konusunda eleştirdi: Başarısız olduk, insanlar kör değil

SPD'nin eski lideri Sigmar Gabriel, kendi partisini "göç" konusunda eleştirdi: Başarısız olduk, insanlar kör değil

SPD'nin eski lideri Sigmar Gabriel, koalisyon hükümetince göç konusunda son dönemde yapılanları "seçim kampanyası palavrası" olarak değerlendirip, eleştirdi. "İnsanlar kör değil" diyen Gabriel, başarısız olunduğunu insanların gördüğünü söyledi.

Almanya sosyal demokrtat parti SPD'nin eski lideri Sigmar Gabriel, gelecek yıl yapılacak Avrupa seçimleri öncesinde Almanya'da göç politikasına yeni bir yaklaşım getirilmesi çağrısında bulundu.

Sigmar Gabriel, Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte, koalisyon hükümetince göç konusuda son dönemde yapılanları "seçim kampanyası palavrası" olarak değerlendirip, eleştirdi.

KENDİ PARTİSİNE ELEŞTİRİ

Gabriel, kendi partisini de eleştirirken, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı parti olan AfD'nin yükselişini de anımsatarak, "Almanya'daki pek çok insan için bu mesele 'artan güvensizliğin bir sembolü'. İnsanlar kör değil ve bir yandan Avrupa'nın dış sınırlarını etkili bir şekilde koruyamadığını, diğer yandan da buraya gelen göçmenleri entegre etmekte birçok alanda başarısız olduğumuzu görebiliyorlar" dedi.

"Demokrat partiler göç konusunu gerçekten ele almaktan korkuyorlar" diyen Gabriel, bu sorunları çözmenin demokratik partilerin görevi olduğunu vurguladı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT