Alman rahip, Müslümanlara teşekkür etti

Alman rahip, Müslümanlara teşekkür etti

"Hamas" karşıtı açıklamalarıyla gündem olan Müslüman Ahmediye Cemaati, "saldırı olasılığı var" denilen Köln Katedrali önünde dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren Müslüman Ahmediye Cemaati üyeleri Almanya'da, polisin "terör saldırısı" ihtimali üzerine geniş güvenlik önlemleri aldığı Köln Katedrali önünde, "teröre karşı dayanışma eylemi" yaptı. "Hamas" karşıtı açıklamalarıyla bilinen cemaatin eylemi, Alman basınında da yer buldu.

"Cihatçı terör örgütlerinin İsrail-Filistin savaşını bahane ederek, katedrale saldırı yapabileceği" yönünde istihbarat aldıklarını iddia eden Alman yetkililerin talimatıyla, kolluk güçleri Köln Katedrali ve çevresinde "tedbirleri" artırmış, katedral içerisinde "patlayıcı" araması yapmıştı.

Olası planla bağlantılı olduğu düşünülen bazı şüpheliler, ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

RAHİP TEŞEKKÜR ETTİ

Katedral önünde bir araya gelerek, bir "dayanışma eylemi" gerçekleştiren Müslüman Ahmediye Cemaati üyelerinin taşıdığı pankartlarda, "Ben bir Müslümanım ve kilisenin korunması için ayağa kalkıyorum" ifadeleri yer alıyordu.

Katedralin kurucularından rahip ve dekan Robert Kleine, eylemden duydukları memnuniyeti sosyal medyada dile getirdi.

Kleine, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İşte bu yüzden bugün katedralde genç Müslümanlarla birlikte durdu. Katedralin inşaat ustası ve ben, dinler arası saygı ve dayanışmanın bu işareti için teşekkür edebildik" ifadelerini kullandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT