Alman polisini eleştiren Bahar Aslan işinden oldu

Alman polisini eleştiren Bahar Aslan işinden oldu

Almanya'da öğretim görevlisi olarak görev yapan Bahar Aslan, polis teşkilatını eleştiren bir sosyal medya paylaşımı yaptığı gerekçesiyle işinden atıldı.

Kuzey Ren-Vestfalya'da bir üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapan Bahar Aslan'ın işine, Alman polisi hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle son verildi.

Yüksek İdare Mahkemesi, Essen'de polis akademisinde öğretim görevlisi olarak çalışan Aslan hakkında verilen kararın, hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, tartışmalara neden olan paylaşımın ardından, Aslan'ın "öğretmenlik görevini yerine getirmek için uygun olmadığı" sonucuna vardı. Ancak mahkemeye göre devlet, öğretmenlik görevini iptal ederken, hukuka aykırı bir şekilde davrandı.

"BİZİ KORKUTUYOR"

Bahar Aslan tartışmalara neden olan X paylaşımında, "Artık ben ya da arkadaşlarım polis tarafından durdurulduğumuzda çarpıntı yaşıyorum çünkü güvenlik güçlerinin içindeki kahverengi pislik bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki pek çok insanın gerçeği" ifadelerini kullanmış ve "ırkçılığa" dikkat çekmişti.

İşte o paylaşım:

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum