Alman polisi yılbaşı gecesini unutmadı: Geniş çaplı operasyon için düğmeye basıldı

Alman polisi yılbaşı gecesini unutmadı: Geniş çaplı operasyon için düğmeye basıldı

Almanya'da yılbaşı gecesi kolluk güçlerini ve acil servis ekiplerini hedef alan havai fişekli saldırıların faillerinin yakalanması için düğmeye basıldı.

Almanya'da hemen her yılbaşı gecesi, polis ve acil servis ekiplerini hedef alan havai fişekli saldırılar, geçen yılı bu yıla bağlayan gün de yaşandı. Ülkenin farklı bölgelerinde çok sayıda saldırı haberi, yılbaşı gecesi emniyet güçlerini harekete geçirmişti.

Alman polisi, ülke genelinde her bir olay için ayrı ayrı soruşturma dosyaları oluştururken, Aşağı Saksonya'da gerçekleşen saldırılara dair de düğmeye basıldı. Polis, yılbaşı gecesi gerçekleştiği kayıt altına alınan 54 ayrı vaka için harekete geçti.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Basına açıklamalarda bulunan Eyalet Polis Müdürü Ralf Leopold Hannoversche, 75 şüpheli isim tespit ettiklerini ancak hala kimliği tespit edilemeyen şüphelilerin de olduğunu belirtti.

Ağırlıklı olarak eyaletin Hannover, Laatzen ve Garbsen şehirlerinde yaşanan olayların, polis açısından geçtiğimiz yıl kadar "yorucu" olmadığı da ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, eyalet genelinde 54 vakanın 39'u "direniş" ve "saldırı" suçlarını kapsıyor. Bölgede politika yapan siyasiler, "havai fişekli saldırı geleneğinin" son bulması için, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyor.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT