Almanlar artık havai fişek istemiyor

Almanlar artık havai fişek istemiyor

Ancak yapılan bir ankete göre, Almanlar'ın çoğu, yılbaşı gecesi havai fişeklerin yasaklanmasından yana görüş bildirdi.

Almanya'da yılbaşı yaklaştığında her sokaktan havai fişek atıldığını görebilirsiniz. Aynı şekilde, yılbaşında geriye sayım başladığında ve sonrasında da sabahın ilk ışıklarına kadar havai fişek gösterileri yapılır. Ve çeşitli havai fişeklerini Almanya'da herhangi bir süpermarkette bulmanız da çok kolaydır. Kısacası yıllardır süren bir gelenekten bahsediyoruz.

"YASAKLANSIN"

Ancak yapılan bir ankete göre, Almanlar'ın çoğu yılbaşı gecesi havai fişeklerin yasaklanmasından yana.

Almanlar'ın %59'u genel bir yasak isterken, yalnızca profesyonel havai fişeklere izin verilmesinden yana görüş belirttiler. Ankete katılanların %39'u havai fişek gösterilerinin sadece eğitimli kişiler tarafından yapılmasını savunuyor.

Kadınların %70'i şu anki durumun değişmesini savunurken, erkeklerde bu oran %46'da kaldı. SPD, CDU/CSU ve Yeşiller'i savunan insanlar, kuralların değiştirilmesinden yana olurken, aşırı sağcı parti AfD yanlıları ise havai fişek kurallarının değiştirilmemesi gerektiğini savundular.

Anket için 18 yaş üzeri 1006 kişiyle telefon görüşmesi yapıldığı ifade edildi.

BERLİN DE NE OLMUŞTU

Geçen seneki kutlamalarda başkent Berlin çok tartışılmıştı. Şehirde çok sayıda yangın çıkmış ve polisle çatışmalar yaşanmıştı. Yangını söndürmeye giden itfaiyeye ve polise saldırılar yaşanmıştı.

Ülke genelinde binlerce kişi de yaralanmış, kutlamalar sonrasında ise imza kampanyaları yapılarak bu tür havai fişekli kutlamaların artık yasaklanması istenmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT