Alman polisi uyardı: Facebook dolandırıcılarının yeni yöntemi ifşa oldu

Alman polisi uyardı: Facebook dolandırıcılarının yeni yöntemi ifşa oldu

Almanya'da dijital korsanların, bileti tükenen konserler için hayali bilet satarak, vatandaşların paralarını aldığı ortaya çıktı.

Britanyalı Rock müzik grubu Coldplay'in, Düsseldorf'da düzenlenecek konseri öncesi, Alman polisi ilginç bir uyarıda bulundu.

"Music of the Spheres World Tour" adıyla düzenlenen turne kapsamında, Almanya'da da verilecek konserin biletlerinin tükenmesi üzerine, internet üzerinden "Bilet satıyorum" diyerek insanları dolandıran bir şebekenin ortaya çıktığı belirtildi.

KORSAN BİLET ARAYIŞI MAĞDUR ETTİ

Gelecek yılın Temmuz ayında Almanya'da sahne alacak grubun, üç ayrı konser için Düsseldorf'a geleceği biliniyor. Biletleri tükenen konserler için korsan bilet arayışına giren bazı Alman vatandaşları ise dolandırıcıların tuzağına düşüyor.

Facebook üzerinden, söz konusu konserler için bilet sattığını iddia eden kişilerce dolandırılan iki mağdur, polise başvurdu. Toplamda 600 Euro'dan fazla bir miktarı dolandırıcılara kaptıran mağdurlar, dolandırıcılarla Facebook Messenger ve Whatsapp uygulamaları üzerinden irtibata geçtiklerini söylediler.

SAHTE KİMLİKLER KULLANIŞMIŞ OLABİLİR

Dolandırıcıların 135 ila 170 Euro arasında fiyat belirlediği "hayali biletleri" satın almak isteyen mağdurlar, kendilerine gönderilen IBAN numaralarına, istenen miktarları sorgusuz sualsiz yolladı.

Polise göre, dolandırıcıların kullandığı banka hesapları, sahte kimliklerle açılmış olabilir. Mağdurların kaybettikleri parayı geri almaları ise fazla olası görünmüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT