Alman bankalarından müşterilere "dolandırıcılık" uyarısı

Alman bankalarından müşterilere "dolandırıcılık" uyarısı

Alman bankaları, müşterilerini sahte e-posta veya kısa mesaj yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılığa karşı uyarıyor. Yaklaşık 6 bankanın müşterileri dolandırıcılık tuzağından etkilendi.

Almanya’nın Sparkasse, Commerzbank ve Volksbank gibi önemli bankaları müşterilerini dolandırıcılık tuzağına karşı uyardı. Dolandırıcılar sahte e-posta ve kısa mesaj yoluyla vatandaşların paralarını çalmaya çalışıyor. Sahte e-postaları ayırt etmek ve kendinizi dolandırıcılıktan korumak için belirli mesaj ve maillere dikkat edebilirsiniz.

TÜKETİCİ DANIŞMA MERKEZİ UYARIYOR

Bu dolandırıcılık yönteminden özellikle Sparkasse, Volksbank, Commerzbank ve Co. müşterileri etkileniyor. Tüketici danışma merkezi, "oltalama radarı" olarak adlandırılan bu dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı.

Müşterilerin dikkat etmesi gereken mailler genellikle şöyle:

Volksbank Raiffeisenbank: VR-Bank müşterileri dolandırıcılık altında, "Son hatırlatma - geri çağırma başarısız oldu" konulu e-postalar alıyor. Müşterilere, kişisel danışmanlarının 20 Aralık 2023 tarihinde saat 10:30'da kendilerine ulaşmaya çalıştığı bildiriliyor. E-postada daha sonra yasaların gerektirdiği şekilde "VR SecureGo 2.0" güvenlik uygulamasını güncellemeleri isteniyor.

Commerzbank: Dolandırıcılık vakalarından Commerzbank müşterileri de etkilenmiş durumda. Bu bankanın müşterileri, "Hesabınız geçici olarak bloke edildi" konulu e-postalar alıyorlar. Bu e-postada hesaplarının 21 Aralık 2023 tarihinden itibaren bloke edileceği bildiriliyor. Bunu önlemek için yeni "web güvenlik sistemini" etkinleştirmek gerektiği yazıyor. Bu e-posta, kişisel olmayan adres biçimi nedeniyle özellikle dikkat çekicidir.

Deutsche Bank: Deutsche Bank müşterilerine "Gerekli önlem: "photoTAN prosedürünüz için güvenlik kontrolü, <ad soyad>" konu başlığı altında photoTAN prosedürüne erişimlerinin geçici olarak askıya alındığı söyleniyor. Ardından yeniden etkinleştirmek için ekteki bağlantıya tıklamaları gerektiği yazıyor. Ancak, bu bağlantı gerçek bir banka web sitesine yönlendirmez.

Sparkasse ve Comdirect: Sparkasse ve Comdirect müşterileri, "Müşteri Hizmetleri" konu başlığı altında hesap bilgilerinin onaylanmasının beklendiği ile ilgili bir mail alıyorlar. E-posta aktivasyon için bir bağlantı içermektedir. Ancak aktivasyon müşterileri aslında başka bir web sayfasına yönlendirir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT