Alman mafyasına büyük darbe: Çok sayıda konut ve işyerine baskın

Alman mafyasına büyük darbe: Çok sayıda konut ve işyerine baskın

Köln polisi, Almanya'da faaliyet gösterdikleri tespit edilen mafya organizasyonlarına karşı büyük bir operasyon düzenledi.

Almanya merkezli bir operasyonda, ülkede ve İtalya'da faaliyet gösterdiği tespit edilen mafya grubuna büyük bir darbe vuruldu.

Stuttgart Gümrük Soruşturma Bürosu ve Köln Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen polis ekipleri, sabah saatlerinde çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenledi. Buralarda arama yapan Köln polisi, uyuşturucu ticareti ve yasadışı kumar gibi faaliyetlerde de bulundukları öne sürülen 3 çete üyesini gözaltına aldı.

7 ayrı noktaya baskın düzenleyen polis, yasa dışı yollarla elde edilen paralarla alındığı tahmin edilen, bir dizi otomobil hakkında da tutanak tuttu.

KARA PARA AKLIYORLARDI

İddiaya göre; çeteciler yasa dışı yollarla elde ettikleri paralarla; Ferrari, Mercedes, BMW, Range Rover, VW ve Yamaha gibi pahalı, lüks otomobiller satın alıyordu. Çete tarafından kurulan bir otomobil kiralama şirketi üzerinden de uzun vadeli kiralanıyor, kesilen naylon faturalar aracılığıyla elde edilen "kara para" aklanıyordu.

Çetenin ayrıca, Camorra çevresinde "tefecilik" faaliyetlerinde bulunduğu da basında yer alan iddialar arasında.

BİR AYAĞI İTALYA'DA

Alman ve İtalyan yetkililerin ortak bir soruşturma ekibiyle Eurojust'a bağlı çalıştığı operasyonda, çetenin İtalya ayağına karşı da bir dizi baskın düzenlenerek, tutuklamalar yapıldı. Satın alınan araçların bir bölümünün İtalyan vatandaşlara kiralandığı ya da devredildiği iddia edildi.

Soruşturma devam ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT