Alman kanal resmen tiye aldı: ''Türkiye tatilim ucuza gelecek diye Erdoğan'a oy verdim''

Alman kanal resmen tiye aldı: ''Türkiye tatilim ucuza gelecek diye Erdoğan'a oy verdim''

Türkiye'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın Almanya'da aldığı oy oranı gündem olmaya devam ediyor.

Yurt dışında en çok Türk seçmenin bulunduğu Almanya'da sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Seçmenlerin yüzde 65'den fazlası Erdoğan'a oy verirken, Kılıçdaroğlu'na oy verenlerin oranı ise yüzde 32,61 olmuştu.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun birbirine en yakın oy aldığı seçim bölgesi ise başkent Berlin'di.

Berlin'de kullanılan oyların yüzde 49,2'sini Erdoğan alırken yüzde 48,8'i ise Kılıçdaroğlu'na çıkmıştı

Yeşiller Partisi’nin 57 yaşındaki bakanı, Almanya’daki Türklerin sevinç kutlamalarına sert tepki göstermişti Twitter’dan açıklamalarda bulunan Özdemir, “Tüm umutlarını yitiren Türkiye’deki birçok, özellikle genç ve iyi eğitimli insanlar için üzgünüm. Aşırı milliyetçilik ve köktenciliğin artık Ankara’dan gelecek yeni imamlarla bu ülkede daha da güçlü bir şekilde yayılacağı gerçeğine hazır mıyız”  ifadelerini kullanmıştı.

Hollandalı aşırı sağ siyasetçi Geert Wilders, ise geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hollanda'da yaşayan gurbetçilerin Erdoğan'a oy vermesini eleştirmişti. Wilders, "Hollanda'da İslamofaşist Erdoğan'a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!" ifadelerini kullanmıştı.

Bu defa da Alman yayın kuruluşu ZDF'de yayınlanan bir sosyal medya platformu twitter üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Almanya'da Erdoğan'ın aldığı oy oranına dikkat çekerek ''Almanya'da yaşayan Türkler neden Erdoğan'a oy verdi ''diyerek 3 madde sıraladı.

Paylaşımda '' 1-Türkiye'deki akrabalarımı sevmiyorum ve onların kötü zaman geçirmesini istiyorum.
2-Türk lirasının değeri daha çok düşecek ve bir sonraki tatilim daha ucuza gelecek
3- Cem Özdemiri kızdırmak istiyorum' ifadeleri yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
7 Yorum