Alman istihbaratı "Aşırı sağcı" dedi, "Benden korkuyorlar" yanıtı geldi

Alman istihbaratı "Aşırı sağcı" dedi, "Benden korkuyorlar" yanıtı geldi

2018 yılında görevden alınan Eski Federal Anayasayı Koruma Dairesi (BfV) Başkanı Hans-Georg Maaßen'in, istihbarat bilgi sisteminde "aşırı sağcı" olarak listelendiği ortaya çıktı. Maaßen'den ilk açıklama bugün geldi.

Federal Anayasayı Koruma Dairesi (BfV) tarafından eski CDU'lu siyasetçi Hans-Georg Maaßen'in, istihbarat bilgi sisteminde "aşırı sağcı" olarak listelendiği belirtildi. Sağ muhafazakar düşünceye sahip ve aynı adı taşıyan bir partinin kurulması yönünde karar alan "Werteunion" derneğinin başkanı olan Maaßen, "aşırılık yanlısı" olarak sınıflandırıldı.

61 yaşındaki eski üst düzey devlet memuru, durumun ortaya çıkması üzerine kendisine yöneltilen sorulardan kısa bir süre sonra bugün kamuoyunun karşısına çıktı ve BfV'nin kararını, kendi web sitesinde yayınladı. Alman basınının kendisine yönelttiği sorulara son tarihe kadar cevap vermeyen Maaßen, BfV tarafından verilen bilgilerin, "doğrulanmış kanıt" içermediğini yazdı.

"BENDEN KORKUYORLAR"

Maaßen, X'te yaptığı açıklamada "Hükümetin benden ve Değerler Birliği'nden korktuğu açık, bu yüzden beni iç istihbarat servisi tarafından izlettiriyorlar" dedi.

Maaßen'in başkanı olduğu derneğin yönetim kurulu üyelerinin, aşırı sağcı AfD ile açık ve sıkı bağlarının olduğu ileri sürülüyor.

NE OLMUŞTU?

Ülkede aşırı sağ ile mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Eski Başkanı Hans-Georg Maaßen, 2018 yılında görevden alınmıştı.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT