Alman hapishanelerinde yasa dışı trafik: Kilolarca uyuşturucu madde yakalandı

Alman hapishanelerinde yasa dışı trafik: Kilolarca uyuşturucu madde yakalandı

Senato Adalet İdaresi, Berlin hapishanelerinde, Eylül ayı sonuna kadar kilolarca uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan cezaevlerinde, bu yıl da çok sayıda yasaklı telefon ele geçirilirken, ziyaretçi statüsüyle hapishanelere uyuşturucu sokmaya çalışan onlarca kişi suç üstü yakalandı. Senato Adalet İdaresi'nin, Yeşiller Partisi'nin soru önergesine verdiği raporlu yanıtta, korkutucu gerçek ortaya çıktı.

Eylül ayı sonuna kadar çoğu Plötzensee ve Moabit cezaevlerinde olmak üzere toplam bin 77 adet yasaklı cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

Raporda, 8 kg'dan fazla esrar bulunduğu bilgisi de yer alırken, yaklaşık 260 gram kokain, birkaç yüz gram da çeşitli uyarıcılar ve eroin gibi maddelerin ele geçirildiği açıklandı.

Rakamların, 2021 bilançosuna göre daha yüksek olduğu ancak geçtiğimiz yıla oranla düşüş kaydettiği ifade edildi.

ZİYARETÇİLER VASITASIYLA KAÇAKÇILIK YAPIYORLAR

Başkent Berlin'de bulunanlar başta olmak üzere, ülkedeki cezaevlerinin çoğunda, ziyaretçiler eliyle yürütülen kaçakçılık girişimleri, suç üstü yakalanıyor.

Resmi kayıtlara göre, 2021'den bu yana, hapishanede tutuklu bulunan mahkumlara uyuşturucu taşıyan "akraba" ve "arkadaşlar", 45 kez yakayı ele verdi. 107 kez de mektup ve benzeri postalara gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi.

Yetkililer, eğitimli köpekleri de kullanarak yaptıkları 150 aramada, 35 suç üstü yaptıklarına dair veri paylaştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT