Alman basını Türkiye'deki seçim öncesi 'Erdoğan'a oy vermeyin' dedi...

Alman basını Türkiye'deki seçim öncesi 'Erdoğan'a oy vermeyin' dedi...

Türkiye'de seçime günler kala Alman basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 30 gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor. 

Seçime, Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi olmak üzere 24 siyasi parti katılıyor.

Seçime geri sayım başlamışken tüm Türkiye’nin en büyük gündemi bu seçimler haline geldi.

Sadece Türkiye değil dünya basınında da Türkiye’de gerçekleşecek seçimlerle ilgili birçok haber yayınlanıyor.

Alman basınında da seçimlerle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

Haberde ''Türkiye ciddi bir enflasyonla boğuşuyor. Alışılmadık bir ekonomik yaklaşım izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat artışının da sorumlusu.''  denildi.

Yayınlanan haberde ‘'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında yeniden seçilmesini engelleyebilecek iki rakibi var: biri muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu, diğeri ise yüksek enflasyon.’’ denirken şu ifadelere yer verildi:

‘’Anketler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kıyasıya bir yarış olacağını öngörüyor ve altı partiden oluşan muhalefet koalisyonu, aynı zamanda yapılan parlamento seçimlerini de kazanabilir.

Beş yıl önce Erdoğan, kendisine geniş kapsamlı yetkiler veren referandumla başkanlık sistemini tanıtmıştı.

Seçim, yıkıcı depremin arka planında gerçekleşiyor. En çok etkilenen bölgeler Erdoğan'ın AKP partisinin kaleleri. Doğal afet Türkiye'de on binlerce insanı öldürdü ve milyonlarca insanı evsiz bıraktı. Hükümet, deprem yardımı sağlamamakla ve daha önce inşaat kusurlarına göz yummakla suçlanıyor.

Bu arka plana karşı, dört nala koşan enflasyon Erdoğan'a önemli oylara mal olabilir.

Bu arka plana karşı, dört nala koşan enflasyon Erdoğan'a önemli oylara mal olabilir. Fiyatlardaki keskin artış nedeniyle, giderek daha fazla Türk daha azını karşılayabilir. Gıda ana fiyat faktörüdür. Bu da Erdoğan'ı daha az popüler yapıyor.’’

 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum