Alman basını: Erdoğan'ın yurt dışındaki Türklerin oyuna ihtiyacı var...

Alman basını: Erdoğan'ın yurt dışındaki Türklerin oyuna ihtiyacı var...

Alman basınında yer alan bir haberde Türkiye'deki seçim anket sonuçları paylaşılarak Erdoğan'ın yurt dışındaki Türklerin oyuna ihtiyacı olduğu söylendi.

Alman basını yayınladığı haberde Türkiye'de yaklaşan seçim için yapılan anket oranlarını paylaşarak AK Parti'nin seçim için yurt dışındaki Türklerin oyuna ihtiyacı olduğu fikrini savundu.

Yayınlanan haberde'' ''Ankete göre Erdoğan'ın AKP-MHP koalisyon ittifakı sadece yüzde 35,7'ye sahip. AKP'nin bu nedenle yurtdışındaki Türklerin oyununa ihtiyacı var.''  ifadeleri yer aldı.

Haberin devamında ''Ankara – Türkiye'de seçimler 14 Mayıs'ta yapılacak . Ardından yeni bir parlamento ve yeni bir cumhurbaşkanı seçilecek. "ORC Araştırma" tarafından yapılan güncel bir anket , iktidar partisi AKP ile  MHP 'nin (Cumhur İttifakı) ittifakını muhalefet ittifakı "Altı Masa"nın (CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi) arkasında görüyor. , Demokrat Parti, Saadet Partisi) .

Bu nedenle , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında yaşayan Türklerden olabildiğince çok oy alması önemli. AKP Milletvekili Almanya'nın Neuss kentindeki bir etkinlikte yaptığı konuşma, Berlin-Ankara hattında diplomatik gerilime yol açtı. Dışişleri Bakanlığı, 17 Ocak'ta Türk büyükelçisini çağırmak ve yabancı seçim kampanyalarının onaylanması gerektiğini ve "nefret söylemi ve nefret söyleminin" Almanya'da yeri olmadığını açıklamak zorunda kaldı. Sonuç olarak Erdoğan, 27 Ocak'taki Almanya ziyaretini iptal etti.'' ifadeleri yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT