Alman Bakan İslam Konferansı'nda salonu 16 dakikada terk etti

Alman Bakan İslam Konferansı'nda salonu 16 dakikada terk etti

Salı günü Berlin'de düzenlenen İslam konferansında Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Müslüman derneklerini Yahudi karşıtlığına karşı daha net bir kararlılık göstermeye çağırdı.

Federal İçişleri Bakanlığı'nın yaz aylarında yayınladığı bir çalışmaya göre Almanya'da neredeyse her iki kişiden biri İslamofobik ifadelere katılıyor ve birçok Müslüman günlük yaşamda dışlanmayla karşı karşıya kalıyor.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, "Almanya'da Müslüman düşmanlığı sorunumuz var" açıklamasında bulunmuştu.

Almanya İslam Konferansı Kasım ayı aslında sadece bu konuyla ilgili olması gerekiyordu ancak İsrail-Gazze çatışmasından sonra Almanya'daki Yahudi karşıtı suçların sayısı arttı. Böylece Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser gündemi değiştirdi ve her iki konuyu da uzlaştırmaya çalıştı.

Alman basınında yer alan habere göre Bakan Faeser, konferansın açılış konuşmasını yaptıktan sonra yerine geçti. Kendisinden sonra da konuşmalar devam ederken, Bakan Faeser 16 dakika sonra kalkarak salonu terk etti. Faeser'ın bu kadar kısa sürede salondan ayrılması dikkat çekti.

''CUMA NAMAZLARINDA KONUŞMALILAR''

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman İslam Konferansı konferansının başlangıcında Müslüman derneklerini antisemitizme karşı daha güçlü bir duruş sergilemeye ve "Hamas'ın İsrail'e yönelik korkunç terör saldırılarını" kınamaya çağırdı.

Faeser ''Yahudi nefretine ve İsrail düşmanlığına karşı Cuma namazlarında, cemaatlerde veya kendi sosyal medya kanallarında yüksek sesle ve net bir şekilde konuşmak Almanya'daki büyük İslami derneklerin sorumluluğundadır.'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı ayrıca “Almanya'daki Müslümanlar hiçbir durumda terörizmden sorumlu tutulamaz. Çünkü çoğu Müslüman uzun zamandır demokratik toplumumuza derinden kök salmıştır. Hamas'ın sınırsız şiddet görüntüleri karşısında onlar da bizim kadar şok oldular.” dedi.

ARTI49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT