Aldi, Lidl ve Penny müşteriler tarafından cezalandırılıyor!

Aldi, Lidl ve Penny müşteriler tarafından cezalandırılıyor!

Almanya'nın en fazla tanınan indirim marketlerinden Aldi, Netto, Lidl ve Penny'ye müşterileri tarafından 'ambalajlar' yüzünden kırmızı kart çekildi.

Almanya'nın kar amacı gütmeyen bir çevre ve tüketici koruma derneği olan Deutsche Umwelthilfe 20 Temmuz'da Instagram'da "Aldi Nord, Aldi Süd, Norma, Lidl, Netto, Penny ve Kaufland'da atıklardan kaçınmak yerine tek kullanımlık atık seli yaratıyor" şeklinde bir gönderi paylaştı.

Kurumun verdiği bilgilere göre Aldi Nord ve Aldi Süd başta olmak üzere indirim marketleri içecekler için geri dönüştürülebilir ambalajlar yerine tek kullanımlık ambalajlar tercih ediyor.

Öte yandan Geçtiğimiz gün Federal Beslenme Merkezi (BZfE) internet sitesinde "20 yıldır Almanya'daki ambalaj atığı miktarı neredeyse sürekli artıyor" şeklinde bir bildiri yayınlamıştı. Kurumların yaptığı bilgilendirmelerden sonra indirimci marketler, müşterileri tarafından büyük eleştiri topladı. Bazı müşteriler, sosyal medya hesaplarında perakende marketlerin ‘şirket çıkarları yerine çevreyi düşünmeye başlamazlarsa alışveriş yapmayı bırakacaklarını’ duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum