Almanya'da Federal Hükümet'ten 1000 Euro'nuzu geri isteyin!

Almanya'da Federal Hükümet'ten 1000 Euro'nuzu geri isteyin!

Almanya'da her ay maaşınızın bir kısmı doğrudan devlete gidiyor. Ancak yılda kişi başına 1000 Euro'luk vergi iadesini almak mümkün.

Almanya'da çalışanlar devlete gerektiğinden daha fazla ödeyebilir. Ancak yıl sonunda yapılacak bir vergi beyannamesi ile ödenilenlerin bir kısmı geri alınabilir.

Vergi iade almak için bazı şartlar şunlardır:

-Alman Vergi Mükellefleri Birliği'ne göre evlenme durumunda evlilik beyannamesinden yararlanılabilir. Vergi dairesi, eşlerin gelirlerini toplam gelir olarak ekler ve bunu ikiye böler. Yarım toplam gelire göre vergi yükü hesaplanır ve ardından basitçe ikiye katlanır.

-İşsizlik, izin veya öğrencilikten sonra bir işe başlamak gibi durumlarda, yalnızca yılın bir kısmı çalışanlar da genellikle düzgün bir vergi iadesi alabilirler.

-20 kilometreden uzak bir iş yolu ile yüksek meslek giderlerine sahip olanlar, Vergi Mükellefleri Birliği'ne göre hareketlilik primini alabilirler.

-İşle ilgili olarak pahalı satın alımlar yapan veya işverenin ödemediği eğitimlere katılanlar, bunları iş giderleri olarak düşürebilirler. Bu, vergi yükünü azaltır.

-İyi iş için bonus veya iş sözleşmesinin erken sona erdirilmesi için tazminat gibi tek seferlik ödemeler, işverenden özellikle yüksek miktarda gelir vergisi kesintisi yapmasına neden olabilir. Bir vergi beyannamesi verenler, fazla ödenen vergileri geri alabilirler.

-Başka bir şehirde yeni bir işe başlayanlar, yurtdışından dönenler veya mevcut işe taşınanlar, vergi beyannamelerinde taşınma maliyetlerini gösterebilirler.

Örneğin ev gezileri için seyahat masrafları, kiralık daireler için aracı ücretleri, çift kira ödemeleri ve ev eşyasının taşınması gibi masraflar dahil edilebilir. Ancak masrafların kanıtlanabilir olması gereklidir.

-2022 yılında 300 Euro tutarındaki enerji ücreti tazminatını almayan vergi mükellefleri, bunu vergi beyannamesi aracılığıyla geri alabilirler.

-Doktor masrafları, reçeteli ilaçlar veya gerekli tekerlekli sandalyeler gibi kişisel sağlık harcamaları için vergi mükellefleri, yüksek miktarda olağandışı giderlere sahip oldukları yıl için vergiden düşebilirler.

-Çocuğu olanlar, çocuğun bakımı için yapılan masrafları vergiden düşebilirler.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
4 Yorum