Akkuyu Nükleer Santrali'nde trafo patladı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nde trafo patladı!

Mersin’de tüm itirazlara rağmen yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali alanındaki bir trafoda, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama ve yangın meydana geldi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santralı’nda henüz bilinmeyen bir nedenle elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın meydana geldi. Trafonun patlaması, çalışanlara ve çevredeki yaşayanlara panik yaşattı.

'MERSİN'İN BELASI OLMUŞTUR'
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımı sırasında defalarca çatlak medyana geldiğini hatırlatarak şöyle dedi:


 
"Daha kurulma aşamasında zemininde defalarca çatlaklar meydana geldi. Yol çalışmaları için patlatılan dinamitler sayesinde çevre evlerde büyük hasarlar oluştu. Şimdi de trafosunda yangın çıkıyor."

"Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur" diyen Başarır, ifadelerine şöyle devam etti:

 "Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini Ruslardan satın alacağımız, nükleer atıkların nerede depolanacağının belirsizliği yetmiyormuş gibi daha yapımında yaşanan can güvenliği sorunları, ileride de denetimsiz, kontrolsüz, bir nükleer santral inşa edileceğinin göstergesidir. Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur."

AKKUYU'YA KARŞI YURTTAŞLAR: ÇERNOBİLLER OLMASIN
Projenin başladığı tarihlerde çeşitli itirazlarını dile getiren yurttaşlar ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) yaptığı açıklamalarda nükleer' kararının ihtiyaç değil siyasi bir talep olduğuna dikkat çekmiş ve "Çernobiller, Fukuşimalar olmasın" diyerek .eşitli açıklamalarda bulunmuşlardı.

HABERE YORUM KAT