ABD ordusu Almanya’da

ABD ordusu Almanya’da

ABD ordusu 'Allied Spirit 24' adlı tatbikat için Almanya’ya geldi. ABD ordusunun bulunduğu tatbikat, Alman kara kuvvetlerinin gerçekleştirdiği en büyük tatbikatın bir parçası…

ABD’nin Almanya'nın Hohenfels kentindeki askeri eğitim tesislerinde devam ediyor. Amerikan ordusu tarafından yönetilen geniş çaplı tatbikat, NATO ve kilit ortakları arasında kuvvetlerin hazırlığı ve birlikte çalışabilirliğine odaklanıyor. Tatbikat aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana Alman kara kuvvetlerinin gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olan çok uluslu 'QUADRIGA 2024' tatbikatının da bir parçası.

Bu yılki Allied Spirit 24 tatbikatının katılımcılarının sadece yüzde 20'si ABD Ordusu’ndan. Yaklaşık 6 bin 500 katılımcıyla düzenlenen tatbikatta yer alan diğer ülkelerden bazıları Hırvatistan, Danimarka, Macaristan, İtalya, Litvanya, Hollanda, İspanya ve İngiltere. 26 Şubat’ta başlayan tatbikat 27 Mart’a kadar devam edecek. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO doğu kanadındaki askeri varlığını arttırdı ve bu durum Finlandiya ve İsveç'in kısa süre önce askeri ittifaka katılmasıyla daha da güçlendi.

HABERE YORUM KAT