Almanya'da "Soğuk Savaş" sonrası dönemin en büyük tatbikatı

Almanya'da "Soğuk Savaş" sonrası dönemin en büyük tatbikatı

NATO, "Steadfast Defender 2024"ün başlayacağını duyurdu. "Soğuk Savaş" sonrası dönemin en büyük tatbikatına 90 bin askerin katılacağı ifade edilirken, tatbikatların Almanya, Polonya ve Baltık ülkelerinde gerçekleştirileceği aktarıldı...

NATO, Avrupa'da "Soğuk Savaş" sonrası dönemin en büyük tatbikatını gerçekleştirecek.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı Christopher Cavoli, önümüzdeki hafta "Steadfast Defender 2024"ün başlayacağını, tatbikatın Mayıs ayına kadar süreceğini ve yaklaşık 90 bin askerin katılacağını söyledi.

Reuters'in bildirdiğine göre, tatbikatlar Almanya, Polonya ve Baltık ülkelerinde gerçekleştirilecek.

RUSYA İLE İLGİSİ NE

NATO'nun başkomutanı Christopher Cavoli, "İttifak, Kuzey Amerika'dan transatlantik kuvvet transferi yoluyla Avrupa-Atlantik bölgesini güçlendirme yeteneğini sergilleyecek. Tatbikatlara NATO ülkelerinin yanı sıra İsveç askeri personeli de katılacak" dedi.

Daha önce, Kuzey Atlantik İttifakı askeri komitesi başkanı Rob Bauer, "Steadfast Defender tatbikatlarının NATO'nun doğu kanadında olası bir Rus işgalini tatbik etmeyi amaçladığını" açıklamıştı.

Financial Times planlanan tatbikatı Soğuk Savaş'tan bu yana yapılan en büyük tatbikat olarak nitelendirdi: Gazetenin kaynakları, tatbikatlarda NATO ordusunun 500-700 sorti yapacağını ve tatbikatlara en az 50 savaş gemisinin katılacağını iddia etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum