'AB iki yüzlülüğün tarihi yazmıştır'

'AB iki yüzlülüğün tarihi yazmıştır'

Erdoğan, “Sen nasıl oluyor da AB olarak ‘idam yasak’ diyeceksiniz, ondan sonra da gidip idamı gerçekleştiren, 42 Mısırlıyı idam eden böyle bir adamla (Sisi) aynı karede poz vereceksiniz” dedi. 

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun son rapordaki eleştirilere ilişkin konuştu.

Erdoğan, “Avrupa Parlamentosunun aldığı bu kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bunlar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. AB iki yüzlülüğün tarihi yazmıştır. AB üyesi ülkelerde idam yasaktır, şimdi AB üyesi ülkeler Sisi’nin davetine erdogan-sisi.jpgicabetle beraber poz verdiler mi? O hafta içinde 9 genci bu Sisi idam etti. Sisi kendi başkanlığı döneminde 42 tane Mısırlıyı idam etti. Sen nasıl oluyor da AB olarak idama hem hoş bakmayacaksınız, ‘idam yasak’ diyeceksiniz, ondan sonra da gidip idamı gerçekleştiren, 42 Mısırlıyı idam eden böyle bir adamla aynı karede poz vereceksiniz. Türkiye’de bazı kişiler cezaevine atıldığında kıyamet koparan AB değil mi? PKK terör örgütünün temsilcilerini AP salonlarında resimlerini asanlar bunlar değil mi? Bunlar dürüst değil. AB bir çekim merkezi olması şansını yitirmiştir. Brexit bunun en önemli ispatıdır. Arkadan daha başkaları gelebilir. Avrupa huzursuz. Biz bu böyle devam ederse, bu bizi nereye götürebilir, kendi yolumuzu çizme götürebilir. Buz bunların ağzının kokusunu dinlemeye mecbur değiliz. Biz reform kararlarını sürdürmekte kararlıyız. Kriterleri hazırlamak bizim için zor değil. Sisi olayının AB’nin o güçlü takımlarının onlarla bir araya gelmesi tarihi bir kara lekedir. AB bundan kurtulamaz” açıklamasında bulundu. 

“Guaydo Türkiye’yi tanımadığı için, bir kabile devleti zannediyor” 

Venezuela’da yaşananlar ve muhalif Guaydo’nun Maduro’ya yakın bazı isimlerin Türkiye’ye kaçtığı iddialarına cevap veren Erdoğan, “Maduro seçilmiş bir liderdir. Guaydo seçilmiş bir lider değildir. Seçilmiş bir lider olmadığın halde insan utanır. Sen bir seçim ile Venezuela’nın başına gelmiyorsun ki. Seni birileri oraya atıyor. Senin, ‘beni Venezuela halkı seçmediği sürece böyle bir şeye talip olamam’ demen lazım. Venezuela’nın altınına, elmaslarına el koyma operasyonundan başka bir şey burada görünmüyor. Şuanda benim ülkeme Venezuela’dan kaçıp gelen kimse yok. Şuanda Venezuela’da devlet sıfırlanmış değil, aramızdaki ticari ilişkiler, bu tür ticari ilişkiler sebebiyle oradan herhangi bir yetkili gelir, burada görüşmesini yapar. Olay budur, kaçmak diye bir şey söz konusu değil. Guaydo Türkiye’yi tanımadığı için, bir kabile devleti zannediyor.

"Maduro halkı ile beraber yürüdüğü sürece destekleyeceğiz”

Önce neyin ne olduğunu öğrenmesi lazım, devlet adamı olmak kolay iş değil. Bizim darbelere karşı tavrımız açık ve nettir. O darbe olayında bize ilk olumlu mesajını veren Maduro olmuştur. Şuanda Maduro’ya karşı yapılan darbe girişimine de bizim uzak durmamız söz konusu değildir. Maduro halkı ile beraber yürüdüğü sürece bizim desteğimize sahip olacaktır” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT