Nürnberg'de bilet makinesi arızalandı, durumu bilen öğrenciler akın akın ucuza bilet aldı!

Nürnberg'de bilet makinesi arızalandı, durumu bilen öğrenciler akın akın ucuza bilet aldı!

"İndirim kampanyası" haberi sosyal medyada hızla yayıldı: Nürnberg ve Erlangen'den öğrenciler, tren bilet makinelerinde meydana gelen bir hata nedeniyle altı ay geçerli olan biletleri 270 euro yerine 2.07 euroya satın aldılar.

Bilet makinesindeki bir hata, Erlangen ve Nürnberg'deki çok sayıda öğrencinin komik bir fiyata sömestr bileti almasına neden oldu. Büyük Nürnberg ulaşım birliği (VGN) sözcüsü, altı ay boyunca geçerli olan biletlerin yanlışlıkla 207 euro yerine 2,07 euroya satıldığını söyledi. 

VGN'ye göre, hataya rağmen biletlerin geçerli olup olmayacağı hala belirsiz. Sözcüye göre, hata Pazartesi günü fark edildi ve düzeltildi. 

İlk başta, sorumlular anlaşmayı uygun fiyata kaç öğrencinin satın aldığını bilmiyorlardı. VGN sözcüsü, "Sosyal medya aracılığıyla yayıldığı için daha büyük bir insan grubunu varsaymak zorundayız" dedi.  Alman basınında çıkan haberlere göre, makinelerde büyük bir yoğunluk yaşandı ve uzun kuyruklar oluştu. Kış döneminde katılan üniversitelere 50.000'den fazla öğrenci kayıt yaptırdı. Dönem bileti ile kuzey Bavyera'nın büyük bölümünde günün her saati toplu taşıma araçlarını kullanılabilecek.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

 

HABERE YORUM KAT