80 yıllık kuyumcu bütün mahalleyi dolandırdı: 500 milyon gitti

80 yıllık kuyumcu bütün mahalleyi dolandırdı: 500 milyon gitti

Bursa'da dededen kuyumcu olan Ahmet Ö. 'Yavru' adlı sistemle birçok insanın altınını emanete alıp bunlara komisyon ödemeye başladı. 500 milyon lira topladığı iddia edilen kuyumcu iş sıkışınca kaçtı.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde herkesin güven duyduğu 80 yıllık bir kuyumcu vardı. Aynı yerde yıllarca sarrafiye işi yapan bir firma olarak çevrede yarattığı güven duygusu her geçen gün güçleniyordu ki, üçüncü nesil işletmecisi Ahmet Ö. işe yeni bir boyut kazandırdı.

“Yavru” adını verdiği bir sistem kurdu Ahmet Ö. ve çevresine tanıttı. Sisteme göre insanlara piyasa fiyatından daha ucuza cumhuriyet altını satacak, ama altını emanete alacaktı. Sisteme dahil olanlara da bir ay sonra taahhüt ettiği miktarda altını kâr olarak verecekti.

Duyuldukça sisteme dahil olanların sayısı arttı ve iş bir süre sonra katılımcılara altın olarak komisyon vermeye dönüştü. Sisteme katılanlara yüzde 4 ila yüzde 30 komisyon vermeye başladı Ahmet Ö.

İŞLER BOZULUNCA

Herkes kâr ettiğini düşünürken Ahmet Ö.’nün işleri istediği gibi gitmedi ve taahhüt ettiği altınları ya da altın karşılığı parayı sahiplerine zamanında teslim etmekte zorlandı. Sisteme dahil olanlar da panikleyip birbirlerinden habersiz sistemden paralarını çekmek istedi. Ahmet Ö. bu talepler karşısında daha fazla köşeye sıkıştı ve paraları iade edemedi.

Ve dün kuyumcu gün boyu açılmadı; paralarını yatıranlar Ahmet Ö.’yü aradığında telefonu açan olmadı. İlerleyen saatlerde kuyumcunun bir önceki gün akşam iş yerini boşaltıp kaçtığı bilgisi de yayıldı. Kuyumcunun kaçtığını öğrenen mağdurlar bunun üzerine savcılığa başvurdu.

ÇALIŞANLAR GÖZALTINDA

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı gelen çok sayıda şikayet üzerine kuyumcu Ahmet Ö. hakkında soruşturma başlattı. Akşam saatlerinde Mustafa Kemalpaşa Caddesi’nde kuyumcunun yer aldığı bölge emniyet şeridiyle kapatıldı. Savcılık izniyle kuyumcunun kapısı itfaiye ve çilingir marifetiyle açılmak istendi, ama kapalı kepenkler açılamadı.

Topladığı 500 milyon liradan fazla parayla kayıplara karışan aileden kuyumcu Ahmet Ö. o sırada bulunamadı ama yanında çalışan üç kişi gözaltına alındı.

VE SONUNDA YAKALANDI

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ve Orhangazi Emniyet Müdürlüğü personelinden özel ekip oluşturuldu, ekip olayı en ince ayrıntısına kadar inceledi. Ve birden Türkiye’nin en çok aranan adamı haline gelen Ahmet Ö. sonunda yakalandı, yanında çalışan üç kişiyle birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT