Yeni yılın ilk bebeği 'Umut'

Yeni yılın ilk bebeği 'Umut'

2017'de doğan ilk bebeğe 'Umut' ismi verildi.

MALATYA -  2017'nin ilk bebeği, saat 00.07’de dünyaya geldi. Aile, erkek bebeğe Umut Kayra ismini verdi.

Doğum için özel bir hastaneye kaldırılan Yeliz Gümüş, saat 00.07'de erkek bir bebek dünyaya getirdi. Sağlıklı olduğu belirtilen, 2 kilo 600 gram ağırlığındaki bebeği Umut Kayra ismi verildi. 

Üçüncü bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan anne Yeliz Gümüş, 2017 yılının ilk bebeği olması nedeniyle ayrı bir sevinç duyduklarını söyledi. Gümüş 2016 yılının kendilerine uğurlu geldiğini ifade ederek, “Yeni yıl Umut’la birlikte geldi. 2017 yılı da inşallah mutlu bir şekilde devam eder” diye konuştu.

Baba Resul Ekrem Gümüş ise yeni yıla mutlu bir şekilde girdiklerini belirterek “Üçüncü çocuğumuz, mutluyuz. Allah herkese nasip etsin” dedi.

Şanlıurfa’da yeni yılın ilk bebeği 'Emine'

Şanyeni yılın ilk bebeği, saat 00.03'te dünyaya geldi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kulağına ezan okuyup 'Emine' isnini verdiği bebeğe altın hediye etti.

Payamlı Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki Fehime Bingöl, doğum sancıları tutunca, akşam saatlerinde inşatta kalıp ustası olan eşi Mustafa Bingöl tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'ne getirildi. Fehime Bingöl, saatler 00.03'ü gösterdiğinde, 3 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Merkez Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Bingöl çiftini hastanede ziyaret etti. Burada aileye 'Hoşgeldin bebek’ setini hediye eden Başkan Demirkol, bebeğin kulağına ezan okuyarak 'Emine' adını verip, çeyrek altın hediye etti.

Hastanede yatan diğer anne adaylarını da ziyaret eden Başkan Demirkol, yeni yılın savaşsız, barış ve kardeşlik içersinde bir yıl olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT