Yabancılar için en iyi şehirler seçildi

Yabancılar için en iyi şehirler seçildi

Expat Insider 2016 şehir sıralamasına göre, yabancılar için en yaşanılası şehir Melbourne.

İSTANBUL – Expat Insider 2016 şehir sıralaması, bu yılın anketinde katılımcıların cevaplarıyla yabancılar için en yaşanılası şehirleri seçti.

Ağ oluşturma hizmeti veren InterNations, 191 ülkeden 174 ulusu temsil eden 14 bin katılımcıyla yaptığı ankette, hayat kalitesi, çalışma şartları, yerel halkın yabancılara davranışları, çalışma saatleri ve hatta hava şartları gibi kategorilerde şehirleri değerlendirdi. Şehirlerin listeye girmesi için en az 50 katılımcı gerekirken bu sınırlamayı neredeyse 400 oyla aşan Melbourne yabancıların favori şehri oldu.

Avustralya’nın nüfus bakımından ikinci büyük şehri Melbourne iş ve özel hayat dengesi konusunda yüzde 79 olumlu oy alarak birinci sıraya yerleşti. Katılımcıların yüzde 71’i çalıştıkları işten memnun olduklarını belirtirken, yüzde 91’i ise iş dışındaki aktiviteler konusunda olumlu düşüncelere sahip.

Sıralamanın ikinci sırasında yer alan ABD’nin en büyük dördüncü şehri Houston, düşük hayat pahalılığı ve birinci sırada olduğu kategori olan yerleşme kolaylığı gibi avantajlara sahip. Şehrin sırasıyla beşindi ve yedinci olduğu kategoriler olan hayat pahalılığı ve şehirde yaşayan yabancıların bireysel finansmanları da şehri yaşanır kılan etmenlerden.

İspanya başkenti Madrid birinci olduğu hoş karşılama ve arkadaş edinme kolaylığı kategorileriyle listenin üçüncü sırasında yerini aldı. Küresel ortalama olan yüzde 38’e göre hayli yüksek olarak yüzde 72 oranında oy alan, göreceli olarak düşük olan hayat pahalılığı da şehrin yabancılar tarafından tercih edilmesinde büyük pay sahibi olarak görülüyor.

Yapılan ankette ilk on’a giren diğer şehirler ise, Düsselforf, Singapur, Viyana, Münih, Sidney, Meksiko ve Toronto oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT