Türkiye, Gine'de Sultan II. Abdülhamid Han Camisi açtı

Türkiye, Gine'de Sultan II. Abdülhamid Han Camisi açtı

Gine'nin başkenti Konakri'de, II. Abdülhamid Han Camisi, törenle ibadete açıldı.

KONAKRİ - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından Gine'nin başkenti Konakri'de, Mahmut Ustaosmanoğlu adına yapımı devam eden külliye içerisindeki medrese ve II. Abdülhamid Han Camisi törenle ibadete açıldı.

 

Türkiye, Gine'de Sultan II. Abdülhamid Han Camisi açtı

İDDEF Genel Koordinatörü Mehmet Turan, külliyenin iman ve inanç temeli üzerine inşa edildiğini vurgulayarak, "Bizim heyecanımız bu yapıların bitme heyecanı değil, ehl-i sünnet anlayışının yeryüzüne yayılma heyecanıdır. Buradaki yapıları değerli kılacak olan, uygun adımlar atıp hizmet etmektir. Bir ilim merkezi olması hedeflenen Gine Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi'nin açılışı tüm Afrika için bir davet ve tebliğ seferberliğidir. Bu seferberliğe herkesin desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Konakri'de 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilen külliye, bu alanda ülkenin en büyük kompleksi konumunda bulunuyor. Külliyenin ana bölümünü II. Abdülhamit Han Camisi oluşturuyor. Sarı kubbesi Kudüs’teki Mescid-i Aksa'nın mimarisinden esinlenerek inşa edilen II. Abdülhamit Han Camisi'nde 7 bin kişi aynı anda namaz kılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT