Teröre böyle tepki gösterdi

Teröre böyle tepki gösterdi

Beşiktaş ve Kayseri’deki terör saldırılarına tepki gösteren Gülhan Kemik saçlarını sıfıra vurdurdu.

İSTANBUL - Beşiktaş'ta polislere ardından Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırılara tepki gösteren Avcılar’da oturan 1 çocuk annesi 50 yaşındaki Gülhan Kemik, bireysel tepkisini göstermek için kuaföre giderek saçlarını sıfır numara tıraş ettirdi.

Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Gülhan Kemik, son terör saldırısı ardından internetteki sosyal medya hesabından "Teröre dur demek için yapacağım bireysel eylemim saçlarımı kazıtmak olacak hemen şimdi" paylaşımını yaptı. Gülhan Kemik, daha sonra yeğeni Sedef Kemik ile kuaföre giderek teröre ‘Dur’ demek için saçlarını tümüyle kestirmek istediğini söyledi. Kemik, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği bu topraklarda insanların yaşam haklarının ellerinden alınmak istendiğini, gençlerin yitip gittiğini, teröre kaşı çıktığını, sesini duyurabilmek için farklı bir yol denediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bayrak asmalar, terör olayına dur demek için toplanan insanlar, açıklamalar, sosyal medyada profillerimizi karartmamız, bunların hepsi yetersiz. Bireysel olarak teröre 'dur' demek için saçımı sıfır yaptırıyorum. Bir vatandaşlık görevi olarak duyarlı vatandaşlarımızı da daha farklı eylemlerle teröre ‘dur’ demek için bir şeyler yapmaya davet ediyorum. Bir şey yapmalıyım, dedim, saçımı sıfıra vurdurarak dikkat çekmek istedim. Saçım kısaydı ama hiç sıfır kestirmedim. Evet ben bir oğul annesiyim onu askere gönderdim. O günlerin nasıl geçtiğini çok iyi biliyorum. Hiçbir evladımızın kirpiğine zarar gelmesini istemiyoruz. O tazecik bedenler, yitip giden canlar inanın içim kan ağlıyor."

Kemik, dil, din, ırk ayrımı yapmadan insanların kardeşçe bir arada yaşamasını istediğini, yaşamında da bunun için çalıştığını, herkesi duyarlı olmaya davet ettiğini ekledi.

HABERE YORUM KAT