Scholz'a üst düzey övgü: Bu konular gizli konuşulmalı

Scholz'a üst düzey övgü: Bu konular gizli konuşulmalı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya daha fazla destek vermesini isterken, bu yöndeki çabalarından dolayı Scholz'u ise övdü. Öte yandan, Scholz, kendisine gelen "takas" sorusuna bunun "gizli" olması gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, son dönemde Batı ülkelerinde yükselen "Rusya savaşa hazırlanıyor" açıklamalarının aksi yönünde konuştu.

Stoltenberg, şu anda hiçbir NATO ülkesinin Rusya'nın doğrudan askeri tehdidi altında olmadığını vurguladı.

Ayrıca, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Ukrayna'ya daha güçlü destek vermelerini isteyen ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un bu yöndeki çağrılarını öven Stoltenberg, tüm müttefiklerin Ukrayna'ya desteği artırması gerektiğini savundu.

"BU TÜR KONULAR..."

Öte yandan, Scholz, Putin'in Perşembe günü yayınlanan muhafazakar ABD'li talk-show sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda "savaşın kökenleri hakkında tamamen saçma bir hikaye anlattığını" savunarak, "Ortada açık bir neden var ve bu da Rusya Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna'nın bir bölümünü ilhak etme isteği" dedi.

Putin'in 2019'da Berlin'de bir Çeçen muhalifi öldürmekten hüküm giyen Vadim Krasikov'le yaklaşık bir yıldır Rusya'da tutuklu bulunan ABD'li gazeteci Evan Gershkoviç'i takas etme önerisi sorulduğunda Scholz bu tür konuların gizli bir şekilde görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ise, Olaf Scholz ile ABD ve Avrupa'nın ABD ve Avrupa'ya desteği sürdürme çabaları konusunda bir araya geldiği sırada, Cumhuriyetçilerin Ukrayna'ya yeni ABD yardımı gönderilmesini engellemesinin "suç seviyesinde bir ihmal" olduğunu söyleyerek, "Bu çok çirkin" dedi.

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT