Rusya'yı kızdıracak iddia: 10 ülkeden "gizli" toplantı... Türkiye ve Almanya da katıldı!

Rusya'yı kızdıracak iddia: 10 ülkeden "gizli" toplantı... Türkiye ve Almanya da katıldı!

İddiaya göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da "Ukrayna'daki çatışmanın sonlandırılması" amacıyla 10 ülke "gizli" bir toplantıyla bir araya geldi. Toplantıdan ortak bir sonuç çıkmadı. Almanya toplantıya katılırken, Türkiye ise temsilci gönderdi...

Rusya-Ukrayna savaşı yeni boyut kazanırken, Batı'nın da Ukrayna'ya desteği devam ediyor.

Bloomberg ajansı ise kritik bir iddiayı gündeme getirdi. Ajans, ABD ve müttefiklerinin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da "Ukrayna'daki çatışmanın sonlandırılması" konusunda gizli bir toplantı gerçekleştirdiğini yazdı. Ajans tarafların toplantı neticesinde bir mutabakata varamadığını ileri sürdü.

ALMANYA VE TÜRKİYE DE VAR

Habere göre, 16 Aralık'ta düzenlenen toplantıya; ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Kanada, Fransa ve Japonya'dan ulusal güvenlik danışmanlarının yanı sıra Hindisan, Suudi Arabistan ve Türkiye'den temsilciler katıldı.

Rusya'nın toplantıya davet edilmediği; Çin, Brezilya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise toplantı davetini reddettiği öğrenildi.

Bloomberg'in yazdığına göre tarafların üzerinde mutabık kaldığı tek nokta Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması ve askeri yardımların devam etmesi oldu.

HABERE YORUM KAT