Ramazanda Almanya'daki sığınmacılara Türkler kucak açtı

Ramazanda Almanya'daki sığınmacılara Türkler kucak açtı

DİTİB Köln'de ramazan ayı boyunca her gün binden fazla kişiye iftar veriyor.

KÖLN - Almanya'daki sığınmacı yurtlarında genel olarak 18.00'de akşam yemeğinin verilmesi, verilen yemekleri ise saklayıp sonradan ısıtma imkanı olmaması nedeniyle kaldıkları yerde iftar yapamayan sığınmacılar, bu ihtiyaçlarını camilerdeki iftar salonlarında gideriyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln'de ramazan ayı boyunca her gün bin 100'den fazla kişiye iftar veriyor ve iftara gelenlerin yüzde 90'ını başta Suriyeli olmak üzere sığınmacılar oluşturuyor.

İftara gelen sığınmacılar arasında bu yıl özellikle çocuklu ailelerin çokluğu dikkati çekiyor.

"Türkler sayesinde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz"

Ülkesindeki savaştan önce öğrenci olduğunu anlatan Suriyeli Lokman yaptığı açıklamada iç savaştan kaçarak önce Türkiye'ye gittiğini, bir yıl çalıştıktan sonra ise zorlu bir yolculuğun ardından Almanya'ya geldiğini söyledi. Lokman, "Burada Türkler sayesinden birlikte iftarımızı açıyoruz ve çok güzel bir ramazan geçiriyoruz. Burada hayat daha iyi gerçekten. Maşallah Almanya'nın yarısı Türk ve dolayısıyla yaşamak kolay geliyor, Müslümanlar çok olduğu için yabancılık çekmiyoruz" diye konuştu.

Ailesiyle 6 ay önce Suriye'den kaçarak Almanya'ya gelen Ahmet Mikail de gerek Türkiye'de gerekse Almanya'da kendilerine kucak açan Türklere teşekkür etti.

Mühendis olmak istediğini belirten Mikail, "Biz buraya Türkler güzel yemek verdiği için geliyoruz, yoksa kaldığımız yurtta yemekler hiç güzel değil. Elhamdülillah yiyoruz, doyuyoruz, Türklerin eline sağlık, et veriyorlar, pilav veriyorlar, çorba veriyorlar" dedi.

DİTİB İftar Sorumlusu Ekrem Ceşen, bu yıl iftara gelenlerin tamamına yakınının sığınmacılar olduğunu, bu ihtiyacı gören Türk vatandaşlarının ise onlara yer açmak için iftarı evlerinde yapmayı tercih ettiklerini anlattı.

Ramazan boyunca kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Ceşen, iftar salonlarına ilginin her geçen gün arttığını, kapasitelerinin üzerinde hizmet vermeye başladıklarını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT