Mülteciler için açılması planlanan barınma merkezleri, krize neden oldu

Mülteciler için açılması planlanan barınma merkezleri, krize neden oldu

Berlin Senatosu mülteciler için 16 yeni konteyner ev yapılacağını duyurdu.

Berlin'in ilçeleri, Senato'nun mülteciler için 6 bin 130 kişilik 16 yeni konteyner barınak oluşturma kararına karşı çıkıyor. Sadece kendi ilçesinde dört yeni konteynır merkezi inşa edilecek olan Lichtenberg Belediye Başkanı Martin Schaefer (CDU), "Zaten en çok iş yapan ilçeler daha fazla baskı altına alınıyor" diye konuştu.

Schaefer, "Bu yerlerin inceleme altında olduğu konusunda bilgilendirildik. Ancak dört yer de konaklama için uygun değil. Okullar, kreşler, ebeler, doktorlar ve sosyal, bütünleştirici hizmetler olmadan birlikte yaşam başarılı olamaz. Bu sadece radikal güçleri cesaretlendirir ve sosyal uyuma zarar verir" ifadelerini kullandı.

İLÇELERE BİLDİRİLMEDİ İDDİASI

Schäfer, Klützer Straße'de yapılması planlanan bir okul inşaatının dahi iptal edileceğini ileri sürerek, "Bunu artık bölgemdeki hiç kimseye açıklayamam İhtiyaç duyulan şey, mülteci barınaklarının tüm şehre adil bir şekilde dağıtılması ve Tempelhofer Feld'deki kapasitenin önemli ölçüde artırılması" dedi.

Reinickendorf Belediye Başkanı Emine Demirbüken-Wegner (CDU) ise ilçesindeki yeni konaklama yerlerini basından öğrenmiş olmasını eleştirdi. Demirbüken-Wegner, "Eyalet düzeyinde koordinasyonsuz ilerlemeden ve bunun ilçelere önceden bildirilmemesinden" şikayetçi olduğunu dile getirdi.

DAHA FAZLA GENİŞLEYEMEZ

Büyük Tegel acil barınma merkezinin bulunduğu Reinickendorf, yaklaşık 13 bin mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu da ilçeyi Berlin'deki listenin en başına yerleştiriyor. Uzmanlara göre sosyal altyapıya aşırı yük binmiş durumda. Bölge yönetimi, sosyal altyapı, kreş ve gençlik tesislerinin eksikliği ve kültürlerarası nüfus karışımının gözle görülür şekilde aşırı yüklenmesi gibi nedenlerle mevcut yerlerin daha fazla genişletilemeyeceği düşünülüyor.

Siyah-kırmızı Senato dün Tegel acil barınma merkezinin bin yer daha genişletilerek 8 bin yere çıkarılmasına ve Berlin'in 12 ilçesinin 9'unda 16 yeni konteyner barınma merkezi kurulmasına karar verdi. Yeni konteyner tesisleri 2025 ve 2026 yıllarında inşa edilecek ve her biri 150 ila 620 kişilik olacak.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT