Milyarlarca Euro değerindeki mirasını bahçıvanına bırakacak

Milyarlarca Euro değerindeki mirasını bahçıvanına bırakacak

Lüks giyim ve çanta markası Hermès'in hissedarlarından biri, milyarlarca Euro değerindeki mirasını bahçıvanına bırakmak istiyor.

Dünyaca ünlü tekstil, giyim ve çanta mağazası Hermès'in hissedarlarından biri, servetini miras olarak bahçıvanına bırakmak istediğini açıkladı.

Lüks markanın İsviçre'de yaşayan hissedarlarından Nicolas Puech, başlangıçta bir vakfa bağışlayacağını duyurduğu mirasını, yanında bahçıvan olarak çalışan 51 yaşındaki işçisine bırakmak istiyor.

10,5 MİLYAR EURO'LUK SERVET

İsviçre basınında yer verilen haberlere göre, şirket kurucusunun torunlarından biri olan Puech, avukatlarına miras evraklarını yeniden düzenlemeleri için talimat verdi. Hiç çocuğu olmayan Puech, 10 milyar İsviçre Frangı (yaklaşık 10.5 milyar Euro) değerindeki mirasını eşi ve bahçıvanına bırakacak.

VAKIF KARŞI ÇIKIYOR

Puech'in miras sözleşmesi yaptığı vakıf ise durumdan rahatsız. İsviçre basınında yer alan iddialara göre, vakıf yetkilileri milyarderin "yanlış yönlendirildiği" yönünde açıklamalar yapıyor. Vakıf yöneticilerinden Nicolas Borsinger, "Vakfın elindeki bilgilere dayanarak, miras sözleşmesini derhal ve tek taraflı olarak feshetme isteği temelsiz ve hükümsüz görünmektedir" ifadelerini kullanarak, Puech'in sözleşmeyi tek taraflı feshedemeyeceğine dikkat çekiyor.

EVLATLIK ALACAK

Bu engeli delmek isteyen Puech, yasal olarak çocuğu olan birinin yüzde 50 varis sayılacağını bildiği için, 51 yaşındaki bahçıvanını nüfusuna almaya çalışıyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre ise Puech hala büyük ailenin kontrolü altında.

ARTI49

HABERE YORUM KAT