Meral Akşener Özgür Özel’in “iş birliği” teklifine ne yanıt verecek

Meral Akşener Özgür Özel’in “iş birliği” teklifine ne yanıt verecek

CHP lideri Özel, İYİ Parti lideri Akşener'i ziyaret etti. İki lider ittifaka kapıları kesin olarak kapattı, ama şimdi gündemde "iş birliği" var ve Akşener Özel'in işbirliği teklifini partisinin GİK'ine götürecek.

Genel seçimler sürecinde Altılı Masa’nın en çok konuşulan partilerinden İYİ Parti 28 Mayıs’tan sonra CHP ile üstü örtülü atışma yaşadı. Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına “seçilecek aday olmalı” diyerek karşı çıkan Akşener seçim muhalefetin aleyhine sonuçlanınca, isim vermese de Kılıçdaroğlu’na ağır yüklenmişti.

Ama önümüzde yerel seçimlerde CHP’nin yeni lideri Özgür Özel.

Özgür Özel CHP Genel Başkanı seçilince Meral Akşener’in telefon açmaması sadece sosyal medyadan tebrik mesajı yayınlamasının dikkat çektiğini yazmıştık.

İYİ Parti GİK üyeleri CHP ile ittifaka karşı çıkarken Akşener’in Özgür Özel’e yaklaşımı da değişmedi.

Akşener, Özel ile görüşme konusunda İYİ Parti sözcüsüne “randevu” uyarısı yaptırdı.

Akşener bugünkü görüşmede Özel’i kapıda karşılamadı ve bu da siyaset kulisler “mesaj” olarak konuşuldu.

31 Mart yerel seçimleri için iki parti Ankara’da görüştü.

Ve dün iki parti arasında en üst düzey temas gerçekleşti, Özel ile Akşener İYİ Parti Genel Merkez binasında bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Özel, İYİ Parti’nin seçime kendi adaylarıyla gireceğini duyurduğunu, bu karara saygılı olduklarını, bu nedenle de yerel seçime yönelik somut bir teklifte bulunmadıklarını söyledi. İttifak kelimesinin çok fazla kullanıldığına vurgu yapan Özel “İttifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim biraz daha esneklik, hızlı karar vermek ve ikili iş birlikleri gerektiriyor” dedi. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan da 50+1 sisteminin dayattığı ittifaklardan yakınmıştı.

Akşener ise Özel’in sözleri için “doğru” dedi ve 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerine dair karar aldıklarını anımsattı. “İki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu Genel İdare Kurulu’na tekrar götürebilir misiniz’i konuştuk” diyen Akşener pazartesi günü zaten GİK’i toplayacaklarını belirtti ve bunu orada konuşacaklarını ifade etti. GİK’in cevabının o toplantıda belli olacağını aktaran Akşener ziyaret için teşekkür etti.

AKŞENER’İN YARDIMCISI GİK TOPLANMADAN ÖZEL’EYANITI VERDİ

Şimdi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti GİK üyelerinin toplanıp ne karar vereceğini bekliyor. İYİ Parti yöneticileri CHP ile yerel seçimde “iş birliği” yani ittifak yapacak mı yoksa yapmayacak mı?

Bu sorunun yanıtının ipuçlarını Artı49 araştırdı.

Özgür Özel ile Meral Akşener görüşmesinden sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’ın sosyal medyada açıkça yazdığı mesaj “cevap” niteliğinde…

Akşener’in Yardımcısı Tolga Akalın “CHP'nin bugünkü yaklaşımıyla çizgilerimiz kesişmez” diyor.

Akalın “Biz CHP'nin kendini konumlandırdığı bu politik düzende, CHP'nin yeni yaklaşımıyla evrende parelel iki çizgi gibi oluruz” görüşünde...

GİK üyesi de olan Tolga Akalın’ın toplantıda kullanacağı oy belli oldu. Ayrıca İYİ Parti’nin bir yöneticisinin görüşmeden sonra Özgür Özel’e “hayır” mesajını açıkça paylaşması da siyasi kulisler “cevap” yorumuna neden oldu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum