McDonalds ’tan büyük devrim

McDonalds ’tan büyük devrim

McDonald'sın dünya çapındaki popülaritesi artmaya devam ediyor. Fast food devi birçok açıdan önemli bir genişleme planlıyor.

Bugünlerde trend giderek daha fazla sağlıklı yiyeceklerden yana olsa da, bu McDonalds'ın popülaritesini azaltmıyor. Fast food zinciri şimdi benzeri görülmemiş bir genişleme planlıyor.

Yılın başında, fast food devinin cirosunun 2022 yılında 4,2 milyar avroya yükseldiği bildirildi ve bu rakam sadece Almanya için geçerli. McDonalds dünya çapında 23 milyar doların üzerinde bir ciroya sahip. Popüler hamburgerlerine olan talep artmaya devam ederken, McDonalds şimdi bir kez daha büyümek istiyor. Şirket bu amaçla yaklaşık 2,5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

McDonalds 2027 yılına kadar 50.000 restoran işletmeyi planladığını açıkladı. Geçen yılın sonunda sadece 40.275 restoran olduğu düşünüldüğünde, bu etkileyici bir plan. Karşılaştırma yapmak gerekirse, McDonalds'ın 30.000'den 40.000 restorana ulaşması tam 18 yıl sürdü.

Bu rakamlar göz önüne alındığında plan iddialı görünse de McDonalds "marka tarihindeki en hızlı büyüme aşamasını" planlıyor. Ancak fast-food zinciri sürekli olarak olumsuz haberlerle de manşetlere çıkıyor.

MCDONALDS YATIRIMINI GENİŞLETECEK

Şirket, 2,5 milyar dolarlık ilk yatırımın ardından, 2027 yılına kadar programın genişletilmesi için yılda 300 ila 500 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. McDonalds dünya çapında yeni restoranlar inşa etmenin yanı sıra sadakat programını daha da popüler hale getirmek istiyor. Bugün fast food devinin son 90 gün içinde aktif olarak katılan yaklaşık 150 milyon kullanıcısı var.

McDonalds'ın basın açıklamasında, şirketin "sadakat programındaki aktif kullanıcı tabanını 250 milyon aktif kullanıcıya çıkarmayı ve 2027 yılına kadar sadakat üyeleri için sistem genelinde 45 milyar ABD doları ciro elde etmeyi" planladığı belirtiliyor.

McDonalds ayrıca mağazalardaki teknik gereksinimlerin karşılanmasını sağlamak için Google Cloud ile bir işbirliği yaptığını da duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT