McDonald's ikiye bölündü

McDonald's ikiye bölündü

Bir yanda İsrail askerleri için bedava yemek, diğer yanda Filistin için toplanan bağış. Fast food zinciri McDonald's duruşunu korumak için mücadele veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Birmingham'daki bir şube, İsrail'deki bazı McDonald's şubelerinin askerlere ücretsiz yemek dağıtma kararı nedeniyle eleştirildi. İnternette dolaşan videolarda, İngiliz McDonald's restoranlarına fare sandıkları bırakan adamlar da görülmüştü. Hayvanların bazıları Filistin bayrağının renklerine boyanmıştı. Daha önce sosyal medyada "BoycottMcDonalds" etiketi altında fast food zincirinden uzak durma çağrıları yapılmıştı.

İngiliz haber ajansı PA'ya göre bir McDonald's sözcüsü olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sözcü, “bunların İsrail'deki bireysel ruhsat sahipleri tarafından alınan bağımsız kararlar olduğunu” vurguladı. McDonald's şubelerinin büyük çoğunluğu bağımsız şirketler olarak hareket eden yerel franchise işletmecileri tarafından işletildiği söylendi.

MESAFE KOYDULAR

Bu nedenle Kuveyt ve Pakistan'daki McDonald's işletmecilerinin İsrail kampanyasıyla aralarına mesafe koydular. Bölgedeki bazı franchise grupları İsrail'deki meslektaşlarıyla çalışmayacaklarını vurguladılar. Bazıları da Gazze'deki yardım kuruluşlarına bağışta bulunduklarını açıkladı.

Kısacası Filistin-İsrail savaşı, ünlü fast food zincirini de ikiye bölmüş durumda...

ARTI49

HABERE YORUM KAT