Lidl'den müşterilere uyarı, suç işliyor olabilirsiniz

Lidl'den müşterilere uyarı, suç işliyor olabilirsiniz

Süpermarkette alışveriş yaparken ürünleri satın almadan önce tatmak, birçok müşterinin aklından geçen bir düşünce oluyor ancak bir Lidl mağaza müdürüne göre bu eylem cezai suç teşkil edebilir.

Bir Lidl mağaza müdürü, müşterilere süpermarkette ürünleri kasaya gitmeden önce açıp yemenin hırsızlık olarak kabul edilebileceğini iddia etti. Özellikle tartılması gereken meyve ve sebzeler söz konusu olduğunda, bu durum çok daha ciddi bir duruma dönüşebiliyor.

Paketlenmiş ürünlerde ise barkodun kasada doğru fiyatı hesaplamak için kullanılabilmesine rağmen müşterilerin ürünleri açmamaları gerektiği belirtiliyor. Ancak acil bir durumda, örneğin düşük kan şekeri gibi, mağaza personeliyle konuşarak izin almak mümkün olabileceği bildiriliyor.

HIRSIZLIK OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Alman Ceza Kanunu’nun 242. maddesi uyarınca, mallar kasada ödenene kadar süpermarketin mülkiyetinde olduğu bildiriliyor ve erken tüketim hırsızlık sayılabiliyor. Mağaza müdürü, müşterilere herhangi bir ürünü açmadan önce mağaza çalışanlarına danışmalarını öneriyor.

Süpermarketlerdeki günlük işleyiş sırasında sıkça karşılaşılan bu duruma karşı müşterilerin dikkatli olması gerekiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT