İngiltere’nin en yalnız koyunu kurtarıldı

İngiltere’nin en yalnız koyunu kurtarıldı

İngiltere’de dağlık bir alanda mahsur kalan koyun Fiona 2 yılın ardından kurtarıldı.

Koyun Fiona, çiftçiler onu İskoçya'nın uzak bir sahilindeki ıssız noktasından kurtarana kadar iki yılını bir kayanın üzerinde geçirdi. Kurtarılan hayvanın durumunun iyi olduğu bildirildi.

"Britanya'nın en yalnız koyunu" çiftçiler tarafından İskoç Dağlık Bölgesi'ndeki uzak bir dağlık alandan sonunda kurtarıldı. Koyun "Fiona" en az iki yıldır İskoçya'daki Cromarty Firth kayalıklarının eteklerinde mahsur kalmıştı. Ancak beş çiftçi hayvanı dik bir yokuştan yukarı çekmeyi başardı.

Kurtarma operasyonu, Fiona'nın içinde bulunduğu kötü durumun medyada yer almasının ardından Ayrshire koyun kırkıcısı ve BBC Landward sunucusu Cammy Wilson tarafından düzenlendi. Sunucu Wilson Facebook'ta yayınlanan bir videoda şunları söyledi: "Buraya ağır ekipmanlarla geldik ve bu koyunu inanılmaz dik bir yokuştan yukarı çıkardık."

“ONU YOKUŞTAN YUKARI ÇEKMEK ÇOK ZOR BİR İŞTİ”

Koyun iyi durumda ama aşırı kilolu. Wilson, "Onu o yokuştan yukarı çıkarmak çok iş gerektiriyordu" dedi.

Guardian'ın haberine göre koyun ilk kez Jillian Turner tarafından iki yıl önce kano kulübüyle Sutherland kıyılarında kürek çekerken keşfedildi. Koyunun kendi başına evine döneceği varsayıldı. Geçtiğimiz günlerde aynı rotada kürek çekerken aynı hayvanı görünce dehşete düştü. Northern Times'a şunları söyledi: “Cromarty Firth'e dönmeden yaklaşık yarım mil önce dik, kayalık bir kıyının eteğindeki çakıllı bir plajda bir koyun gördük. Geldiğimizi gördü ve sahil boyunca bize seslendi.”

Fiona'nın kurtarıcıları artık koyunu bir çiftliğe yerleştirmek istiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT